Beograd na vodi isplaćuje deset milijuna eura dividende

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2022. u 15:48
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Financijski izvještaji kompanije Beograd na vodi pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 milijuna eura od početka projekta

Tijekom 2021. godine, Beograd na vodi ostvario je ukupne prihode od 185 milijuna eura, a neto dobit za isti period iznosi 29,5 milijuna eura, priopćili su iz te kompanije.

Kompanija će isplatiti dividende u vrijednosti od 10 milijuna eura, javlja portal B92. Trećina ovog iznosa bit će uplaćena u državni budžet, budući da Republika Srbija sudjeluje u vlasništvu kompanije s 32 posto.

“Tijekom 2021. godine, završili smo izgradnju još četiri stambene zgrade, tako da je ukupan broj useljenih stanova u okviru projekta dostigao 1.500 u sedam završenih zgrada. Da je interes za stanovanje u Beogradu na vodi velik, govori podatak da smo prošlog tjedna prodali jubilarni 4000. stan. Poslovni planovi kompanije su prije svega razvojni, pa će se najveći dio dobiti i dalje ulagati u izgradnju, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, dio će biti uplaćen u budžet Republike Srbije“, kaže Zorana Burlič, direktorica Beograda na vodi .

Kako dodaje, Beograd na vodi pokrenuo je i brojne infrastrukturne projekte u gradu i da angažiranje građevinske i pratećih industrija na projektu doprinosi rastu BDP-a. Iz kompanije navode da se paralelno s izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi se i na izgradnji infrastrukture.

Do sada je u okviru projekta izgrađeno šest kilometara novih prometnica, rekonstruiran je Savski trg, otvoren je Savski park koji obuhvaća površinu od četiri nogometna terena, a Galerija, najveći trgovački centar u regiji, već je postala nezaobilazna destinacija za shopping, gastronomiju i zabavu. Radovi na eksterijeru Kule Beograd, najviše zgrade u regiji i novog simbola prijestolnice, privode se kraju, a usporedno se odvijaju i unutrašnji radovi u impresivnoj građevini u kojoj će se nalaziti renomirani hotel i brendirani stanovi St. Regis.

Financijski izvještaji kompanije Beograd na vodi pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 milijuna eura od početka projekta. Na izgradnji je trenutno angažirano oko 2.200 radnika, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close