Ukrajinski IT div iz Zagreba kreće zapošljavati po Balkanu

Autor: Lucija Špiljak , 14. ožujak 2022. u 13:04
Intellias je jedna od najvećih ukrajinskih IT tvrtki s više od 2500 stručnjaka/PD

Kompanija Intellias stvara južnoeuropski IT hub u koji dovodi međunarodne klijente i velike projekte.

Jedna od najvećih ukrajinskih IT tvrtki Intellias nedavno je objavila da odustaje od otvaranja razvojnog centra u Novom Sadu u Srbiji ovog proljeća te ga seli – u Zagreb.

Premda je odluka o preseljenju svježa, registrirali su tvrtku u Zagrebu i trenutno traže ured koji će, kako kažu iz tvrtke, zadovoljavati sve kriterije i principe tvrtke o “pametnoj udobnosti”.

Međutim, u Zagrebu ne traže samo ured, već i hrvatske stručnjake u tzv. Balkan IT hubu, u koji dovode svoje međunarodne klijente, velike projekte i više od 20 godina iskustva.

Kvalitetna rješenja
“Stvaramo južnoeuropski IT hub u kojem će moći raditi inženjeri iz cijele regije. Očekujemo da će središte tog IT huba biti u novom uredu u Zagrebu. Hrvatska je dom jake IT zajednice i dobro razvijene infrastrukture gdje radi više od 60.000 IT stručnjaka.

Čvrsto vjerujemo da ćemo zajedno moći našim klijentima pružiti kvalitetna tehnološka rješenja i usluge. Planiramo angažirati hrvatske stručnjake i talente iz cijele regije koji su željni surađivati s nama. Trenutačno zapošljavamo na pozicijama Senior Data Engineer, Senior React-Native Mobile Developer, Middle AQA inženjer i Senior.Net inženjer u regiji.

Unatoč preseljenju ureda u Zagreb, možda ćemo raditi s nekim izvođačima u Srbiji, od projekta do projekta, jer razumijemo da imaju i talentirane inženjere”, pojašnjavaju nam iz Intelliasa.

Evakuirali su svoje zaposlenike iz opasnih dijelova Ukrajine koja je već više od dva tjedna pod ruskom invazijom. Već su obnovili i 97 posto kapaciteta za pružanje usluga, a ističu kako su njihovi klijenti u ovom razdoblju pokazali razumijevanje i podržali ih.

Hrvatska podrška
Podsjetimo, čelni čovjek Intelliasa Vitalij Sedler u objavi na društvenim mrežama istaknuo je da su odabrali Hrvatsku “zbog njezine dosljedne proukrajinske pozicije, podržavanja zahtjeva Ukrajine za ulazak u EU, zatvaranja neba ruskom zrakoplovstvu”, ali i zbog podrške hrvatskog političkog vodstva i utočišta izbjeglicama te hrvatskih dragovoljaca koji su se zaputili u Ukrajinu kako bi pomogli ukrajinskoj vojsci.

Intellias je jedna od najvećih ukrajinskih IT tvrtki s više od 2500 stručnjaka, koja je već primila brojne međunarodne nagrade za svoj rad i za najboljeg IT poslodavca.

Njihovi razvojni centri tvrtke nalaze se u Ukrajini, Poljskoj, a sada i u Hrvatskoj. Imaju predstavništvo u Njemačkoj, Izraelu, SAD-u, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Tvrtka razvija složena softverska rješenja i pruža profesionalne usluge, specijalizirana je za automobilsku industriju, navigacijske sustave, financije i telekomunikacije tehnologije, a njihove proizvode koristi više od dvije milijarde ljudi u svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close