Pala ‘deterdžent mafija’: Sumnjaju da su godinama krivotvorili poznate marke i prodavali ih na tržnici

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2022. u 09:18
Foto: pixabay

Vještačenjem će utvrditi točan sastav tih proizvoda.

U velikoj akciji srbijanske Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) i beogradskog MUP-a prije dva dana uhićeno je 21 ljudi pod sumnjom da su duže vrijeme krivotvorili deterdžente poznatih robnih marki.

Kako danas donosi Kurir, tijekom jučerašnjeg pretresa stanova, poslovnih prostorija i skladišta pronađena velika količina kemijskih tvari za izradu proizvoda za domaćinstvo, za koje postoji sumnja da su čak i kancerogeni.

Vještačenjem će utvrditi točan sastav tih proizvoda. Sumnja se da se organizirana kriminalna skupina ovim poslom bavila nekoliko godina.

“Imali su i proizvodnju ambalaže kao i proizvodnju etiketa, i svega onoga što bi davalo originalnost takvom jednom proizvodu i uglavnom se samo analizom sastava moglo utvrditi da se ne radi o originalima”, rekao je Vladimir Vujić, načelnik Odjela za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Proizvode su prodavali na tržnicama u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Pančevu i preko oglasa.

“Razlika u cijeni je bila 20-30 posto, toliko je bilo jeftinije, i to su pravdali na tržnicama time da je to neka razlika koja bi se nabavljala nekim krijumčarenjem, na primjer iz Mađarske. I dalje se tvrdilo na tim prodajnim mjestima da se radi o originalnim proizvodima, što naravno nije bila istina”, rekao je Vujić.

Policija je pronašla 900 tisuća eura i 100 tisuća eura u forintama i švicarskim francima. Zaplijenili su i 13 automobila, dvije kuće, zemljište i stan u Pančevu, dva pištolja i manju količini marihuane.

Svi uhapšeni nalaze se u pritvoru, danas i sutra saslušat će ih nadležni tužitelj. Za ovo krivično djelo predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close