Značajan pad cijena najma stanova, u ovom je gradu prosječna cijena najma kvadrata 5,5 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 11. travanj 2023. u 08:07
Najniže cijene zakupa su u Kragujevcu gdje je dovoljno izdvojiti 5,5 eura po kvadratu stana/PD

Beograd je i dalje na vrhu po visini cijena zakupa u ožujku. Najjeftiniji su Kragujevac i Pančevo.

Cijene najma stanova u Beogradu, ali i cijeloj Srbiji, posljednjih su mjeseci u padu, piše Blic. Sad je nešto lakše pronaći stan po nižoj cijeni nego što je bio slučaj u prethodnih godinu dana. Cijene najamnina eksplodirale su prije godinu dana s dolaskom Rusa, ali tijekom ožujka primjetna je značajna stabilizacija.

Prema podacima sa stranice nekretnine.rs pad cijena stanarina u ožujku jasno je vidljiv, posebno kad se usporedi s prethodnim mjesecima, a naročito s 2022. Beograd je i dalje na vrhu po visini cijena zakupa u ožujku. Najjeftiniji su Kragujevac i Pančevo.

Na razini cijeloga grada, najskuplji je kvadrat u centru Beograda – 16,4 eura po metru kvadratnom. Najjeftiniji u Mirijevu (8,8 eura). Nakon centra po visini cijene slijede općine Vračar (15,2 eura) i Novi Beograd (14,3 eura), s tim što je u obje zabilježen trend pada od 1,30, odnosno 2%.

Slijedi zatim Palilula gdje je prosječna cijena 12,5 eura po metru kvadratnom, dok je na Voždovcu cijena 11,7 eura po metru kvadratnom, što je također pad u odnosu na prethodne mjesece od 2,5 posto.

Nakon Beograda, najveće “stanarine” su Novom Sadu i Nišu, ali cijene su znatno niže u usporedbi s cijenama kvadrata zakupa u glavnom gradu. U Novom Sadu najskuplja su naselja Podbara (10,4 eura po metru kvadratnom i Grbavica (10,1 euro), a i u tom je gradu vidljiv trend pada.

Na trećem je mjestu centar Novog Sada gdje je cijena zakupa 10 eura po metru kvadratnom, što je pad od 9,09%. Prosječna cijene u Nišu značajno su niže od onih u Novom Sadu i Beogradu. Najveća je u Bulevaru Nemanjića (8,9 eura po metru kvadratnom), najniža u općinama Durlan i Palilula (pad od 6,3% u ovje općine).

Za sada najniže cijene zakupa su u Kragujevcu. U ovom je gradu prosječna cijena kvadrata 5,5 eura, dok je u Pančevu nešto veća i iznosi 6,5 eura po metru kvadratnom.

Komentirajte prvi

New Report

Close