Zbog tužbi radnika, blokiran račun Instituta

Autor: Poslovni.hr , 31. listopad 2022. u 06:59
Foto: pd

V. d. direktora Savo Marić najavljuje da bi sličan iznos mogao doći na naplatu i sljedećeg tjedna, a zatim i još nekoliko koji bi Institut Simo Milošević otjerali u stečaj.

Račun Instituta Simo Milošević blokiran je od petka na iznos oko 380.000 eura, zbog prispijeća presuda na osnovu tužbi radnika za neadekvatno obračunate koeficijente. Prema riječima vršitelja dužnosti direktora Instituta, Save Marića, sličan iznos mogao bi doći na naplatu narednog tjedna. Sljedećeg mi mjeseca Institut mogao dugovati i više od milijun eura.

”Prije mjesec račun je također bio blokiran na nekoliko dana, ali tad smo imali priljev uplata od stranih pacijenata, pa smo uspjeli isplatiti tih 400 tisuća eura. Od petka je račun opet blokiran na 380 tisuća, a mi sada taj novac za dugove nemamo”, kazao je Marić za RTHN. Prijeti opasnost da već sljedećeg tjedna na naplatu dođe još jedan takav iznos.

”Sva ova blokada uslijedila je nakon prispijeća presuda na osnovu žalbi radnika zbog niskog koeficijenta koji imaju od 2012. Oni su s pravom tužili Institut i sada je taj loš rad i vođenje Instituta došlo na naplatu, a mi vraćamo tuđe dugove”, izjavio je Marić, prenosi portal RTHN, ističući kako nije siguran da su u Vladi ozbiljno shvatili problem.

”Upozorio sam da nećemo imati novca iz vlastitih sredstava kada počnu dolaziti prve presude. Zna se, ako smo u blokadi računa u kontinuitetu 60 dana, prijeti nam stečaj”, kaže Marić.

Odbor direktora je u srijedu raspravljao o toj temi, a prema riječima Marića prošlog je tjedna krenula inicijativa od njega i predsjednika Općine da ih prime ministri zdravlja, ekonomije i turizma. “Bili smo svjesni da zbog izbora nije bilo prostora za taj sastanak. Ovog tjedna opet nismo imali odgovor na tu temu, sutra nas očekuje praznik grada, ali se nadamo da će nas sljedećeg tjedna prime da objasnimo ozbiljnost problema u Institutu Igalo”, rekao je Marić. Odbor direktora Instituta imao je sastanak s ministrom zdravlja, a sljedećeg tjedna očekuje ih sastanak u Ministarstvu financija.

Komentirajte prvi

New Report

Close