Zbog sve većega duga Šolak prodaje dio imovine

Autor: Poslovni dnevnik , 06. veljača 2023. u 07:00
Na kraju 2020. godine ukupan gubitak United Grupe Dragana Šolaka iznosio je 73,6 milijuna eura/P. Glebov/PIXSELL

Na kraju 2020. godine ukupan gubitak United Grupe iznosio je 73,6 milijuna eura.

Srpski biznismen Dragan Šolak prodaje dio imovine zbog prevelikog duga koji navodno premašuje četiri milijarde eura.

Za prodaju imovine angažirao je Goldman Sachs, piše Bloomberg, a prenose i slovenske Finance. Na kraju 2020. godine ukupan gubitak United Grupe iznosio je 73,6 milijuna eura. U odnosu na 2019. godinu, kada je ukupni gubitak iznosio 59,7 milijuna eura, riječ je o povećanju deficita za više od 20 posto.

No, to je samo vrh ledene sante koja je pogodila Šolakovu kompaniju. United Grupa je na kraju poslovne 2020. utrošila više od 500 milijuna eura uzmu li se u obzir obaveze po dugoročnim kreditima, izdanim obveznicama, leasingu i sličnim financijskim aranžmanima. Ukupan iznos duga United Groupa na kraju 2022. bio je 4,14 milijardi eura.

Informacija o prodaji imovine dolazi samo nekoliko dana nakon što je jedna od tri najveće rejting agencije na svijetu Moody’s smanjila kreditni rejting kompaniji Adria Midco, koja je osnivač kompanije United Media u čijem je vlasništvu i informativni TV kanal N1, Nova TV, Telemach i Sportklub.

Moody’s je promijenio ocjenu sa stabilnih na negativne izglede, a potpredsjednik agencije Agustin Alberti ističe da kompanija ima slabu likvidnost u posljednjih 12 mjeseciq i morat će se pozabaviti dugom koji dospijeva na naplatu 2024. i 2025.

Komentirajte prvi

New Report

Close