Zbog neplaćenih doprinosa i poreza Aerodrom ketering u štrajku

Autor: Poslovni dnevnik , 26. rujan 2022. u 07:00
Air Srbija do 2019. imala je vlastiti, ali je te godine potpisala ugovor s Aerodrom keteringom, koji je preuzeo sve radnike/ANTONIO AHEL/PIXSELL

Radnici beogradskog Aerodrom keteringa u štrajku su od prošle srijede jer im od studenog prošle godine nisu uplaćeni porezi i doprinosa na zarade.

Radnici beogradskog Aerodrom keteringa u štrajku su od prošle srijede jer im od studenog prošle godine nisu uplaćeni porezi i doprinosa na zarade, a opsluživanje zrakoplova koji polijeću s Tesle svedeno je na minimum.

Član štrajkačkog odbora Zoran Mišković, za Politiku je izjavio kako im je bilo obećano da će im doprinosi biti uplaćeni 20. rujna.

“Nemamo zdravstvene knjižice već tri mjeseca. Svakog mjeseca dobivamo platne listiće na kojima se vidi da nam to uzimaju od našeg bruto iznosa, što na teret radnika što na teret poslodavca. Na štetu i zaposlenih i države”, kazao je Mišković i upozorio da će prosvjedovati do ispunjenja zahtjeva.

Naglasio je da je Aerodrom ketering imao rekordne prihode u srpnju i kolovozu, a da ipak nije izmirio obaveze prema radnicima.

Aerodrom katering u vlasništvu je konzorcija KHASB DMCC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata s 95% i Abahuseina Fahd Abdulrahmana iz Saudijske Arabije 5%.

Zastupnici kompanije su Abahusein Fahd Abdulrahman iz Saudijske Arabije, Ahmed Faruk Hasan Goma iz Egipta i direktor Marko Đurišić od kojeg Politika nije dobila odgovor zašto nisu i kada će biti uplaćeni porezi i doprinosi za radnike.

“Sve što slijeće i uzleće s aerodroma Nikola Tesla mi snabdijevamo. Od toalet-papira, do hrane i pića. Poštujemo samo zakonski minimum naših obaveza dok traje štrajk”, naveo je Mišković.

Štrajkači su o svim problemima prethodnih dana posebnim dopisima obavijestili predsjednika države, predsjednicu vlade i ministra financija, jer je rad Aerodrom keteringa od nacionalnog značaja.

Radnici u proizvodnji Aerodrom keteringa očekuju da im se pridruže zaposleni Aerodrom logistike, vozači koji opslužuju sve avione na beogradskom aerodromu.

Komentirajte prvi

New Report

Close