Za prijevoz minibusevima u 368 sela 120 milijuna dinara

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2022. u 07:00
foto: pixabay

Minibusevi će služiti samo za potrebe prijevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/općinsko sjedište.

Besplatan prijevoz osiguran je za žitelje još 368 sela u 17 općina u Srbiji, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za kupnju 17 minibuseva za prijevoz seoskog stanovništva, piše portal eKapija.

“Selo i seljani su se očigledno pokrenuli, a sada će i krenuti – od sela do sela, a onda i do varoši. Da potraže pomoć doktora, da odu do škole, da se sportski nadmeću, da se druže ali i obave sve ono što državni činovnici traže od njih”, slikovito je opisao namjenu minibuseva ministar Krkobabić. Ugovori su potpisani s predsjednicima 17 jedinica lokalnih samouprava koje su prema propisanim kriterijima i odluci komisije bile najbolje rangirane na javnom natječaju. Minibusevi će imati 49 linija i prevozit će dnevno 1330 putnika.

Komisija, na čelu s predsjednikom, dekanom Saobraćajnog fakulteta Nebojšom Bojovićem ocjenjivala je 50 pristiglih prijava koje su ispunile uvjete za dodjelu novca za nabavku minibuse, a za što je ove godine iz državnog budžeta odvojeno 120 milijuna dinara.

Kriterijimi u odlučivanju bili su prvenstveno stupanj razvijenosti jedinice lokalne samouprave, udaljenost i broj sela koja će biti povezana s gradskim/općinskim sjedištem, kao i pripadnost područjima nadmorske visine iznad 500 metara.

Minibusevi će služiti samo za potrebe prijevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/općinsko sjedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućit će se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti. Prva na listi odobrenih zahtjeva ove godine je Medveđa, slijede Prijepolje, Svrljig, Tutin, Surdulica, Nova Varoš, Sjenica, Blace, Bojnik…

Komentirajte prvi

New Report

Close