Za 10 brzih e-punjača 83,3 milijuna dinara

Autor: Poslovni dnevnik , 02. kolovoz 2022. u 06:02
Fleksibilni dizajn treba omogućiti punjenja dva e-vozila istodobno/S. Strukić/PIXSELL

Natječaj JP Puteva Srbije otvoren je do 29. kolovoza.

JP Putevi Srbije raspisali su tender za projektiranje, isporuku, ugradnju i puštanje u rad deset brzih elektro punjača za e-vozila na deset lokacija uz auto ceste, javlja portal eKapija.

Predviđene su lokacije: odmorište Čokot na autoputu E-75 u smjeru Niš – Preševo, odmorište Lalinci na autoputu E-763 u smjeru Čačak – Beograd, odmorište Jerina na autoputu E-75 u smjeru Beograd – Niš, naplatna stanica Šimanovci na autoputu E-70 u smjeru Beograd – Šid, naplatna stanica Stara Pazova na autoputu E-75 u smjeru Subotica – Beograd, odmorište Toplik na autoputu E-80 u smjeru Niš – Dimitrovgrad, odmorište Crvena Reka na autoputu E-80 u smjeru Dimitrovgrad – Niš, odmorište Korbevac na autoputu E-75 u smjeru Preševo – Niš, naplatna stanica Subotica na autoputu E-75 u smjeru Subotica – Beograd i naplatna stanica Šid na autoputu E-70 u smjeru Šid – Beograd.

Natječaj je otvoren do 29. kolovoza, a procijenjena vrijednost posla je 83,3 milijuna dinara. U sadržaju natječaja objašnjeno je da je model snage 70-90 kW DC brzi punjač električnih automobila u jednom mono kućištu.

Maksimalna izlazna DC snaga uređaja treba biti 70-90 kW, s mogućnošću hardverske nadogradnje uređaja u istom kućištu do izlazne snage punjača od minimalno 300 kW DC, u slučaju potrebe za povećanjem snage prema razvoju tržišta.

Fleksibilni dizajn treba omogućiti jedan CCS 2 priključak s integriranim pripadajućim kablovima, kao i jedan priključak Type 2 za AC punjenje, uz mogućnost punjenja dva e-vozila istovremeno.

Putevi Srbije su do sada na glavnim putnim pravcima u Srbiji instalirali osam elektro punjača, od kojih su tri ultra brza maksimalne izlazne snage 175 kW. Dva su na platou bivše naplatne stanice Niš (smjer Beograd-Niš i smjer Niš-Beograd), a treći je na platou naplatne stanice Beograd (smjer Niš-Beograd).

Preostalih pet, snage 22-50 kW, locirani su na platoima naplatnih stanica Preševo (iz smjera GP s Makedonijom ka Nišu), Šid (iz smjera GP s Hrvatskom ka Beogradu), Dimitrovgrad (iz smjera GP s Bugarskom ka Nišu) i Subotica (iz smjera GP s Mađarskom ka Beogradu), kao i na odmorištu Boljkovci, na autoputu Miloš Veliki (smjer Beograd-Čačak), u blizini naplatne stanice Ljig.

Na tim su punjačima po tri priključka – dva za brzo DC punjenje i jedan za brzo AC punjenje. Ovakva stanica omogućava napajanje e-automobila maksimalnom izlaznom snagom 50 kW za DC i 22 kW za AC punjenje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close