Wizz Air bazira četvrti avion u Beogradu, bilježi rast potražnje

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Mađarski prijevoznik vidi rastući trend u destinacijama za slobodno vrijeme.

Wizz Air je ovih dana stacionirao svoj četvrti zrakoplov Airbus A321 u Beogradu i pokrenuo letove za Berlin, Kopenhagen i Lisabon, nakon uvođenja svoje nove usluge Zakynthos krajem prošlog mjeseca, a Bergamo će biti dodan u rujnu.

Prijevoznik je poručio da ovim potezom odgovara na povećanu potražnju za slobodno vrijeme iz glavnog grada Srbije, piše Ex-Yu Aviation News.

Dijaspora prednjači
“U Srbiji još uvijek na našim letovima najviše vidimo dijasporu, ali postoji rastući trend u destinacijama za slobodno vrijeme. Ako pogledate rute koje smo uveli, na primjer Zakintos, to je očito odredište za slobodno vrijeme i odmor.

Nastojimo pokriti oboje koliko god možemo. To je evolucija, ali jasno je da trend ide više prema slobodnom vremenu, no još uvijek je većina toga VFR [posjet prijateljima i obitelji]”, rekao je niskobudžetni zračni prijevoznik.Wizz Air će ove nadolazeće zimske sezone povećati broj svojih usluga izvan glavnog grada Srbije, što će rezultirati s prosječno oko 400 odlaznih letova mjesečno (isključujući Wizz Air Abu Dhabi) i nešto više od 90.000 odlaznih sjedala.

U usporedbi s pretpandemijskom 2019. godinom, niskobudžetni će prijevoznik povećati broj letova za 160%, dok će kapacitet biti veći za 240%. U odnosu na prošlu godinu, letovi će porasti za 112 posto, a kapaciteti za 117 posto. Tijekom zime, koja počinje 29. listopada i traje do 30. ožujka, Wizz Air nudi najviše letova iz Beograda za Barcelonu, Dortmund, Eindhoven, Rim, Memmingen i London Luton.

Odgovor konkurenciji
Posljednje širenje Wizz Aira u Beogradu pokazuje da ovaj niskobudžetni prijevoznik pokreće brojne destinacije koje već ima Air Serbia, uključujući Berlin i Kopenhagen. Kao odgovor, srpski nacionalni prijevoznik najavio je povećanje frekvencija na obje rute, kao i pokretanje Lisabona nakon što je Wizz Air javno objavio svoje planove rasta.

“Konkurencija iz Air Srbije ne utječe toliko na nas jer je naša troškovna osnovica mnogo niža, tako da smo zadovoljni postavom, a konkurencija je uvijek dobra. To nas drži na oprezu, a to je prednost za kupce jer imaju veći izbor.

Sve u svemu, s obzirom na reakciju i povećanje učestalosti Air Serbia-e, odabrali smo prave rute – i to je bilo vrlo jasno. Uvijek se rado natječemo. Sve dok je osnovica troškova niska, uvijek je u redu natjecati se”, zaključuju iz mađarskog niskotartifnog prijevoznika.

Komentirajte prvi

New Report

Close