Vučić: Svijet se približava velikom konfliktu kakav nije viđen od 1945. godine

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2022. u 08:23
Foto: Milan Maricic/PIXSELL

Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o nadolazećem svjetskom sukobu, “kakav svijet nije vidio od 1945. godine”, u utorak navečer bila je prva i glavna vijest na portalu Russia Today na engleskom jeziku.

Govoreći za RTS iz New Yorka, Vučić je rekao da se svijet približava velikom konfliktu kakav nije viđen od 1945. godine, a u kojem male zemlje ne mogu očekivati nikakve dobre vijesti, prenosi RT.

Upitan o najavljenom govoru Vladimira Putina, koji je kasnije tijekom večeri odgođen za srijedu, Vučić je rekao da nije teško predvidjeti njegov opći okvir. On je dodao da su ruski mediji u New Yorku inzistirali i navaljivali da čuju njegov stav o tome.

Russia Today posebno ističe Vučićevu ocjenu Putinovog govora i predviđanja o novom svjetskom ratu.

„Pretpostavljam da se iz faze specijalne vojne operacije približavamo velikom ratnom sukobu i sad je pitanje gdje su granice i hoćemo li ići poslije izvjesnog vremena u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata“, rekao je Vučić za RTS.

Ruski državni medij navodi da je Srbija pod ogromnim pritiskom EU i NATO da uvede sankcije Rusiji, ali da je srpski predsjednik uporan u održavanju neutralne pozicije.

Komentirajte prvi

New Report

Close