Vlada Srbije uredbom snizila cijenu brašna

Autor: Poslovni dnevnik , 20. rujan 2023. u 05:11
Foto: Shutterstock

Snižene cijene odnose se na glatko brašno tip T-400, u pakiranjima do jednog kilograma i brašno tip T-500 u pakiranjima također od jednog kilograma.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju cijena osnovnih živežnih namirnica, kojom će nakon pada cijene pšenice na tržištu pojeftiniti brašno.

Snižene cijene odnose se na glatko brašno tip T-400, u pakiranjima do jednog kilograma i brašno tip T-500 u pakiranjima također od jednog kilograma, priopćeno je iz Vlade.

Vlada je donijela i Zaključak o izmjenama i dopunama zaključaka o utvrđivanju osnovica za obračun i isplatu plaća, počevši od plaće za rujan 2023. godine, kojim se ta osnovica povećava za 5,5 posto za zaposlene u više područja, sektora i institucija..

Ovo povećanje plaća, u području obrazovanja, imat će zaposlenici u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, učeničkom i studentskom standardu.

Od rujna će povećane plaće dobiti i zaposleni u zdravstvu i socijalnoj skrbi: medicinske sestre i tehničari u zdravstvenim i drugim ustanovama – Zavodu za šport, zavodima za izvršenje kaznenih sankcija, zatim njegovateljima i medicinskim sestrama u socijalnoj skrbi.

Komentirajte prvi

New Report

Close