Više od 600 izlagača na Wine Vision by Open Balkan

Autor: Miroslav Kuskunović , 14. studeni 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Izlagača će biti više od 600, od čega iz zemalja članica Open Balkana 310 i to 219 iz Srbije, 66 iz Makedonije, 25 iz Albanije, a iz ostalih zemalja regije i svijeta između 305 i 310.

Ovogodišnji sajam vina, “Wine Vision by Open Balkan”, od 16. do 19. studenoga okupit će, na Beogradskom sajmu, oko 450 profesionalnih posjetitelja iz 48 zemalja sveta, a riječ je o distributerima, uvoznicima, veleprodajnim i maloprodajnim lancima, kupcima iz HORECA sektora i agentima prodaje, najavio je predsjednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.

Već sada imamo više od 3.000 prijavljenih sastanaka, a očekujem da će se taj broj narednih dana povećati i da će biti održano oko 10.000 sastanaka”, rekao je Čadež.

Dodao je da su napravljene i velike promocije ovog vinskog sajma po Europi, u Italiji, Beču, Parizu i da “Wine Vision by Open Balkan” postaje jedan od najboljih europskih sajmova vina, nakon sajma u Italiji i Dizeldorfu.

Kada je riječ o izlagačima, njih će, rekao je direktor Saveza vinara i vinogradara Srbije Stevan Rajta, biti više od 600, od čega iz zemalja članica Open Balkana 310 i to 219 iz Srbije, 66 iz Makedonije, 25 iz Albanije, a iz ostalih zemalja regije i svijeta između 305 i 310.

Koliko će sajam biti veći od prošlogodišnjeg pokazuje i podatak da je prošle godine manifestacija održana u dvije hale i dodatnoj trećoj hali, dok će ove godine za sajam vina biti korišteno šest hala plus dvije hale za gastronomiju.

“U Hali 5 će biti gastro show gdje će kuhari iz cijelog svijeta s kuharskim umijećima i titulama pokazati svoje znanje. Bit će održani takmičenje kuhara, kako pojedinačno tako i ekipno a publika će moći probati hranu i ocjenjivati kuhare”, istakao je Rajta.

Komentirajte prvi

New Report

Close