Više od 40% srpskih kompanija očekuje rast prihoda

Autor: Poslovni dnevnik , 23. veljača 2023. u 07:00
U Srbiji prevladava poslovni optimizam, navedeno je u studiji EY/SHUTTERSTOCK

Prepreke u poslovanju u Srbiji, poput nedovoljno razvijene logistike i nagli prelazak na digitalno poslovanje tijekom pandemije, najveći broj ispitanika riješio je u hodu.

Oko 42 posto anketiranih tvrtki očekuje da će prihodi rasti više od deset posto u razdoblju od lipnja do prosinca 2022., pokazuje poduzetnički barometar konzultantske tvrtke EY (Ernst & Young). Oko 45 posto anketiranih malih i srednjih poduzeća procjenjuje da će prihodi ostati na istoj razini kao i 2021. godine, a četvrtina vjeruje da će narasti do deset posto, piše Nova ekonomija.

Prepreke u poslovanju u Srbiji, poput nedovoljno razvijene logistike i nagli prelazak na digitalno poslovanje tijekom pandemije, najveći broj ispitanika riješio je u hodu, navedeno je u barometru.

Već je primjetan trend povratka na standarde održivosti prije pandemije, ocijenjeno je u istraživanju.

Prilikom ulaganja, oko 40 posto anketiranih poduzetnika odustalo je od novijih ulaganja, zbog nedostatka financija i zbog povećanih rizika i nesigurnih na tržištu. Međutim, više od polovice (53 posto) vjeruje da nema potrebe da se odrekne planiranih ulaganja za 2023. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close