Više od 350.000 posjetitelja uživalo u 500 etiketa piva

Autor: Nadja Irena Fišić , 25. kolovoz 2022. u 07:00
Foto: BBF

Veliki uspjeh beogradskog Beer Festa, petodnevnog festivala na Ušću.

Manifestacija Beogradski Beer Fest završila je nakon pet dana na Ušću na Novom Beogradu. Izmijenilo se nekoliko godišnjih doba – od vrelog i sparnog ljeta prvoga dana do proloma oblaka koji je odgodio zadnji dan festivala.

Devetnaesto izdanje festivala obilježio je ujedno i jubilej 300 godina pivarstva u Srbiji pa je u skladu s tim bilo predstavljeno čak 500 etiketa piva.

Nakon odgađanja posljednje večeri festivala s nedjelje na ponedjeljak i uz više od 350 tisuća posjetitelja koji su proteklih pet dana prkosili prvo vrućini, a onda i potopu epskih razmjera, blatu i vjetru, BBF je uz nove organizatore ipak ostao omiljeni festival u gradu, koji je postao i njegov zaštitni znak i manifestacija za kraj ljeta koja se ne propušta.

Posjetitelji su mogli vidjeti novo ruho pedeset metara duge glavne festivalske pozornice na kojem su odmah prvoga dana nastupili miljenici domaće publike, Hladno pivo i Bajaga i instruktori, uz podršku gitariste Tomija Emanuela i sastava Vreme čuda.

Hladno pivo energičnom svirkom oduševilo je masu koja ih nije puštala s bisa/Mitar Mitrović

Idilično bez interneta

U back stageu se Hladno pivo, koje je zaglavilo na granici i stiglo na tonsku probu direktno s Bajakova, pripremalo za još jedan koncert s beogradskom publikom u veseloj atmosferi. Jer poznato je da su, uz Darka Rundeka, upravo HP hrvatski izvođači koji su najviše puta nastupili u Beogradu i imaju kultni status.

50

metara dugačka je pozornica BBF-a s 800 kvadrata LED ekrana

Frontman Mile Kekin rekao je kako ga uvijek veseli nastup pred ogromnom publikom i nije ih razočarao – Hladno pivo dalo je sve od sebe i energičnom svirkom oduševilo masu koja ih nije htjela pustiti s bisa.

Sljedećeg su dana zadani tempo opravdali nastupi starog prijatelja Beer Festa Massima, britanskog Kosheena, beogradske Deca loših muzičara, i plesne senzacije Nipplepeople i Luka Rajić.

Nakon velike oluje, srca posjetilaca Beer Festa u subotu otela je Senidah – kraljica sevdaha generacije Z, a večer su obilježili nastupi punk i rock legendi Psihomodo Pop, Love Hunters i Zbogom Brus Li. Festival je zatvoren s danom zakašnjenja uz ogroman entuzijazam publike i uz Konstraktu.

Ove godine BBF pokušao je uvesti plaćanje konzumacije pića preko aplikacije, kako bi se uvela kontrola i izbjegao keš, što je praksa na svim svjetskim festivalima. No već prvi dan su zbog velikih problema s internetom, svi sustavi pali, pa tako prvi dan nije počeo idilično. No beogradska publika, poznata kao jedna od najtoplijih i najzahvalnijih, Festival nije otpisala, nego se i drugi dan pojavila u velikom broju.

Moćna produkcija učinila je da publika zanemari sve osim zabave/Mitar Mitrović

Atraktivni Moto Platz
Jedna od najatraktivnijih zona Beer festa, bio je i Moto Platz, koji je tijekom trajanja festivala izazvao ogromnu pažnju sadržajima kao što su “zid smrti” i izložba oldtajmera i “custom” motora kao i posebna muzička pozornica koja je svaku večer privlačila veliki broj ljubitelja gitara i rifova. Nisu neopaženo prošli ni selfie toranj s kojeg su pravljeni najbolji selfiji, zatim Silent disco ispred koga je uvijek bio red, ali i luna park.

Povodom jubileja – proslave 300 godina pivarstva u Srbiji, ljubitelji hmelja i ječmenog slada imali su priliku probati ne 300 nego 500 različitih etiketa piva.

U konkurenciji su bili veliki pivarski brendovi poput Carlsberga, Heinekena, Apatinske pivare, Peronija, Skopske pivare, Valjevske pivare, BIP (Beogradska Industrija Piva), Jagodinske pivare, te brojne srpske craft pivovare kao što su Dogma, Gvint, Kabinet, Kruger&Brent, Robocraft, Salto, Sindikat, The Black Turtle, Tron, Zbir i Pivarijum.

Kaže se da je jedan od najvećih brendova na ovim prostorima – inat pa je publika baš u inat vrućini, potopu i padu interneta pokazala kako joj je Belgrade Beer Fest omiljena zabavna tradicija koja se ne propušta.

Komentirajte prvi

New Report

Close