Vesić: Gradimo i autocestu Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2023. u 06:55
Brza prometnica između Surčina i Novog Beograda gotovo je završena i službeno će biti otvorena 31. ožujka/Shutterstock

Brza prometnica između Surčina i Novog Beograda gotovo je završena i službeno će biti otvorena 31. ožujka.

Ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će sljedeće godine početi izgradnja auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, što je, kako je naglasio, od velikog značaja za sve koji žive na lijevoj obali Dunava i koji će na novi put moći da se uključe kod petlje Ovča i preko novog mosta na Adi Huji zaobiđu sva naselja na lijevoj obali Dunava.

”Ovo je nova prometnica koju je za narednu godinu najavio predsjednik Vučić još u novogodišnjem obraćanju. To će bitno rasteretiti promet na ‘Zrenjanincu’ i Pančevačkom mostu”, rekao je Vesić u Beogradskoj hronici gdje je obrazložio i što je sve urađeno u Beogradu za 100 dana rada vlade.

Brza prometnica između Surčina i Novog Beograda gotovo je završena i službeno će biti otvorena 31. ožujka, rekao je Vesić i dodao je da će do tada početi radovi i na petlji Jakovo koju je obećao Vučić kada je nedavno obilazio radove na brzoj prometnici Surčin – Novi Beograd.

Svi koji žive u Zemunu i Novom Beogradu, kao i u drugim dijelovima grada, od 31. ožujka moći direktno izaći na auto-put “Miloš Veliki”, a da ne koriste auto-put Beograd – Šid, koji će biti rasterećen.

”Obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka bit će završena 1. lipnja. Tijekom ovih 100 dana vlade probijen je i tunel Beli potok, a kada se završi obilaznica kompletan tranzitni promet moći će biti izmješten s Gazele, što je važno zbog smanjenja gužvi i smanjenja zagađenja. Dakle, oni kojima Beograd nije destinacija, neće više biti prinuđeni da idu kroz grad”, rekao je Vesić.

Prema njegovim riječima, već je ugovoreno projektiranje posljednjeg dijela obilaznice, dužine 31 kilometar, od Beograda do Pančeva, sa velikim cestovno-željezničkim mostom kod Vinče, sa kojim se dobija i veza Banata sa obilaznicom.

Komentirajte prvi

New Report

Close