Umjetne suze na državni račun NKOSK naručio 200 bočica kapi

Autor: Poslovni dnevnik , 20. siječanj 2023. u 07:00
Korporacija za osiguranje stambenih kredita nabavu provodi ‘u cilju osiguranja rada na radnom mjestu’ /SHUTTERSTOCK

U tehničkoj specifikaciji tendera stoji da se nabavlja ukupno 200 komada preparata “Refresh contacts” od 15 mililitara “ili odgovarajuće”.

Čak 200 bočica umjetnih suza potrebno je Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita Srbije kako bi ove godine radili svoj posao, prenosi informaciju portala 021.rs portal danas.rs.

Institucija, koja se bavi uvjetima na tržištu stambenih kredita, upravo provodi javnu nabavu za kupnju umjetnih suza. U tehničkoj specifikaciji tendera stoji da se nabavlja ukupno 200 komada preparata “Refresh contacts” od 15 mililitara “ili odgovarajuće”.

Prema Zakonu o javnim nabavama, naručitelji ne smiju detaljno opisivati i imenovati predmete nabave pa se Korporacija zakonski pokrila formulacijom “ili odgovarajuće”. Traži se da rok upotrebe veštačkih suza bude najmanje šest mjeseci od dana isporuke, a da se isporuka organizira dva puta godišnje u sjedište institucije, u Ulici Kneza Miloša u Beogradu.

Korporacija je dobila pitanje u okviru portala javnih nabavki: Poštovani, molim budite ljubazni, bez šale, zaista nas zanima koja je logička veza umjetnih suza s osiguranjem kredita? U odgovoru NKOSK navodi da “određuju predmet nabave u skladu sa svojim objektivnim potrebama i na temelju navedenih potreba sačinjava tehničke specifikacije koje predmet nabavke mora da ispunjava”.

Na pitanja 021.rs zbog čega su zaposlenima u NKOSK za rad neophodne kapi za oči i tko ih koristi, Korporacija kaže da se nabava provodi “u cilju osiguranja rada na radnom mjestu na kojem su sprovedene mjere za siguran i zdrav rad za zaposlene”.

Tender je otvoren do 31. siječnja nakon čega će, u slučaju da dobije ponudu zainteresiranog dobavljača, Korporacija kapi za oči platiti ukupno 150.000 dinara. Bočica kapi za oči navedena u natječaju u ljekarnama košta oko 800 dinara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close