U Vojvodini umjesto devet četiri vodoprivredna poduzeća

Autor: Poslovni dnevnik , 20. srpanj 2022. u 07:00
Kikindsko poduzeće Gornji Banat bit će pripojeno zrenjaninskom Srednji Banat/N. Čutuk/PIXSELL

Vlada Srbije donijela je i rješenja o davanju prethodne suglasnosti na niz odluka o statusnoj promjeni pripajanja vodoprivrednih firmi većim poduzećima tog tipa.

Umjesto postojećih devet vodoprivrednih poduzeća u Vojvodini bit će samo četiri, odlučila je Vlada Srbije koja je donijela više odluka u vodoprivrednom sektoru na području Vojvodine gdje posluje više javnih poduzeća, piše portal danas.rs.

Tako će kikindsko poduzeće Gornji Banat biti pripojeno zrenjaninskom poduzeću za vodoprivredu Srednji Banat. Prema odlukama koje su objavljene u Službenom glasniku, izmjene osnivačkih akata donijete su za vodoprivredna poduzeća Galovica, Srednji Banat, Sjeverna Bačka i Tamiš-Dunav.

Riječ je, kako se navodi u odluci, o poduzećima sa sjedištima u Beogradu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu. Vlada Srbije donijela je i rješenja o davanju prethodne suglasnosti na niz odluka o statusnoj promjeni pripajanja vodoprivrednih firmi većim poduzećima tog tipa. Takva suglasnost dana je za pripajanje Šidine, Hidrosrema, i firme Sava – Galovici. Objavljene su i prethodne suglasnosti za povećanje kapitala Galovice, Srednjeg Banata, Sjeverne Bačke i Tamiš-Dunava.

Suglasnost je dana i za buduće pripajanje vodoprivredne firme Gornji Banat – firmi Srednji Banat. Dato je zeleno svjetlo i za pripajanje firmi Zapadna Bačka, Dunav i Tisa, Srednja Bačka, Bačka – subotičkoj Sjevernoj Bačkoj.

Vlada je podržala i pripajanje firmi Podunavlje i Južni Banat vodoprivrednom poduzeću Tamiš-Dunav.

Komentirajte prvi

New Report

Close