U Srbiju stiže prvih 1000 kineskih turista, traže samo određenu kategoriju hotela

Autor: Poslovni dnevnik , 23. veljača 2023. u 07:00
Kineski turisti dolaze u Srbiju u okviru balkanskih tura/Shutterstock

Dva najveća kineska turoperatora Kaisha Group i Utour Group na sastanku s predstavnicima hotelijera i restoratera najavili dolazak gostiju u znatno većom broju u odnosu na rekordnu 2019..

Kineski se turisti polako vraćaju na turisitičko tržište Srbije. Kako piše Politika, od travnja do lipnja ove godine najavljen je dolazak prvih tisuću kineskih turista u Srbiju, u okviru balkanskih tura, priopćilo je početkom tjedna tamošnje Udruženje hotelijera i restoratera HORES.

Kako je navedeno, dva najveća kineska turoperatora Kaisha Group i Utour Group na sastanku s predstavnicima HORES-a najavili su dolazak kineskih turista u znatno većom broju u odnosu na 2019. godinu. HORES ih je upoznao sa poslovnim ambijentom Srbije u postcovid razdoblju.

Gostoprimstvo kao i prije
Podsjetimo, 2019. je srpski turizam zabilježio rekordne rezulatte prije globalne pandemije koronavirusa. Te je godine u Srbiji zabilježeno više od 150.000 kineskih turista, a Kina se probila među prve tri države po broju dolazaka stranih turista u Srbiju.

Kineski partneri istaknuli su turističkim radnicima Srbije kako očekuju da zadovoljstvo gostoprimstvom, hotelima, restoranima i turističkim sadržajima bude kao i prije pandemije.

HORES navodi da je cilj sastanka bio uspostavljanje partnerstva s ta dva kineska turoperatora. Kinesku delegaciju predvodili su Ren Jun, predsjednik Kaisha Group i Feng Bin, predsjednik Upravnog odbora Utour Group koji su upoznali domaćine o ozbiljnim planovima za turističku razmjenu Srbije i Kine u godinama koje dolaze.

Također, naglasili su i da su zainteresirani za partnerstvo s HORES-om, kao najvećom strukovnom organizacijom ugostiteljske djelatnosti u zemlji.

Dodatno, od HORES-a očekuju prijedloge hotela i restorana u kojima bi kineski turisti odsjedali, s posebnom pažnjom na certificirane objekte “Čisto i sigurno” (Clean & Safe), jer su zdravstveno-higijenske mjere jedan od preduvjeta za siguran boravak njihovih turista.

Predsjednik Upravnog odbora HORES-a, Aleksandar Vasilijević, izjavio je da će HORES koordinirati sa svim zainteresiranim hotelima i restoranima, kako bi opravdali očekivanja kineskih turista.

Vasilijević je istaknuo i da će udruženje ugostitelja nastaviti s istraživanjem zadovoljstva kineskih gostiju, koja je HORES vršio tokom 2017., 2018. i 2019. godine, kako bi još bliže upoznali potrebe, interese i navike kineskih turista, u cilju kvalitetnije ponude hotela i restorana.

Slanje primjedbi
Direktor HORES-a, Georgi Genov, pozdravio je ovu inicijativu i izjavio da su hoteli i restorani u Srbiji spremni za prihvat kineskih gostiju, kao i da je dogovoreno s kineskim partnerima da će HORES-u biti dostavljane primjedbe na kvalitetu usluga u hotelima i restoranima, s ciljem otklanjanja nedostataka i poboljšanja kvalitete.

Sastanku su nazočiili i predstavnik Veleposlanstva Narodne Republike Kine, savjetnik za kulturu Xu Hong kao i marketing menadžerica Turističke organizacija Srbije, Aneta Uskoković. Xu je istaknuo uspješnu suradnju Srbije i Kine na svim područjima, pa i u turističkom sektoru, dodaje se u priopćenju koje prenosi Tanjug.

Komentirajte prvi

New Report

Close