U Srbiji 330 novih radnih mjesta u gaming industriji

Autor: Poslovni dnevnik , 21. lipanj 2023. u 05:33
Foto: Shutterstock

Kao najtraženija mjesta navode se proizvođači videoigara, marketing i akvizicija korisnika, a studiji, kojih ima oko 140, mladima nude i plaćenu praksu.

Udruga industrije videoigara Srbije (SGA) objavila je ovih dana izvješće u kojem procjenjuje da će se u 2023. godini u gaming industriji otvoriti oko 330 novih radnih mjesta.

Kao najtraženija mjesta navode se proizvođači videoigara, marketing i akvizicija korisnika, a studiji, kojih ima oko 140, mladima nude i plaćenu praksu. Tvrtka Playstudios Europe sa sjedištem u Beogradu trenutno zapošljava gotovo 200 ljudi, a kao glavni adut za nova radna mjesta navodi povećanje proizvodnje casual i mobilnih F2P igrica.

“Razvojem tehnologije raste i vizualna i konceptualna kvaliteta, pa ponekad na mobilnim i casual igrama radi nekoliko stotina programera, dizajnera, copywritera i drugih stručnjaka”, kaže Nikola Mitić, direktor ureda Playstudios Europe.

“Tržište za ove igrice je ogromno, ali je zato konkurentno, zbog čega postoji veliki rizik, ali i velika nagrada za uspjeh – kako materijalna, tako i reputacijska. Igre za računala i konzole teško je napraviti, ali jednom kada se objave, razvoj je potpuno gotov.’’

Mitić dodaje da je trend casual i F2P u Srbiji dobro prihvaćen ne samo među fanovima, već i među profesionalcima koji u kreiranju ovih igara vide sve veći izazov.’

Komentirajte prvi

New Report

Close