U Somboru se gradi najsuvremenija tvornica za prometnu signalizaciju

Autor: Miroslav Kuskunović , 05. travanj 2023. u 07:00
Tvrtka trenutno zapošljava 150 radnika koji su usko profilirani i obučeni za radove koje obavljaju/Shutterstock

Kompanija Boja investira 10 milijuna eura u pogon koji će objediniti sve proizvodne procese na jednom mjestu.

Somborska kompanija “Boja” domaći lider u proizvodnji vertikalne prometne signalizacije, registarskih tablica, prometne i zaštitne opreme na kolovozu i u zoni radova, od samog početka, već treću godinu, je u projektu Privredne komore Srbije “Stvarano u Srbiji”, koji promovira domaće proizvođače i proizvode stvorene isključivo domaćim resursima. To potvrđuje i žig “Čuvarkuća” koje trenutno ima 17 “Bojinih” proizvoda, kao potvrdu vrhunske kvalitete i domaćeg podrijetla.

Velika investicija
Iz kompanije najavljuju investiciju vrijednu 10 milijuna eura u izgradnju nove tvornice u Somboru, u kojoj bi, u skladu sa najvišim svjetskim standardima, objedinili sve proizvodne procese na jednom mjestu i stvarali još više domaćih proizvoda, objavljeno je iz Privredne komore Srbije.

Žigom ‘Čuvarkuća’ sa ponosom obilježavamo naše proizvode. Kao jedina kompanija u Srbiji koje se bavi ovom vrstom proizvodnje, a koje posjeduje ovaj žig, imamo obavezu nastaviti razvijati još proizvoda koji će moći biti obilježeni i certificirani na ovaj način.

3,5

hektara površina je zemljišta u somborskoj industrijskoj zoni na kojoj će se graditi tvornica

Iako je naša želja da svi naši proizvodi imaju ovu oznaku, zbog složenosti proizvoda i procesa proizvodnje nažalost neće moći svi proizvodi da ga dobiju. Želja nam je da u budućem periodu većina naših proizvoda nosi ovaj žig, za što će nam trebati određene izmjene u procesima proizvodnje koje su u tijeku”, ističe generalni direktor Goran Janković.

Tvrtka trenutno zapošljava 150 radnika koji su usko profilirani i obučeni za radove koje obavljaju. “Paleta proizvoda koju isporučujemo iz naših pogona je širokog spektra i uglavnom se primjenjuje prilikom izgradnje i održavanja putova i ulica. Prometni znakovi, saobraćajni stupovi, table za vođenje saobraćaja, nestandardni saobraćajni znakovi, odbojna ograda, oprema za obilježavanje zone radova se dnevno isporučuju iz naših pogona širom Srbije.

Skoro je nemoguće pronaći dionice državnih putova koje nemaju prometnu opremu isporučenu iz naših pogona. Naši proizvodi se mogu naći i na svjetskim tržištima. Trenutno, rast izvoza je dvocifren već treću godinu uzastopno. Italija, Njemačka, Maroko, Slovenija, BiH, Crna Gora, Nizozemska, samo su neka od tržišta na koja izvozimo. Plan je da u budućnosti pojačamo izvoz i na druga tržišta”, naglašava Janković.

Suvremeni pogon
“Tijekom proteklih pet godina imali smo značajne investicije u različite proizvodne procese i usluge, vrijedene više od pet milijuna eura. U tijeku je realizacija nabavke specijalnog kamiona za uklanjanje oznaka na putu vrijedna više od 1,2 milijuna eura, kao i nabavka strojeva za obilježavanje oznaka na kolovozu sistemom termo plastike koja će biti prva takve vrste u zemlji.

Planovi za 2023. godinu i godine ispred nas su izgradnja nove tvornice u kojoj bi, u skladu sa najvišim svjetskim standardima, objedinili sve proizvodne procese na jednom mjestu.

Trenutno imamo tri proizvodna pogona koja se nalaze na različitim lokacijama koji nam stvaraju logističke poteškoće s obzirom na stalnu stopu rasta poslovanja. S tim u skladu, u industrijskoj zoni u Somboru na placu površine 3,5 hektara, čim neophodna dokumentacija bude spremna, krećemo sa izgradnjom nove tvornice koja će biti jedna od  najsuvremenijih tvornica te vrste u Evropi, poručuju iz kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close