U Slovačku odlaze još dvije grupe Fiatovih radnika

Autor: Poslovni dnevnik , 04. kolovoz 2022. u 08:16
Dok ne počne proizvodnja e-vozila u Kragujevcu neki će raditi u Slovačkoj/SHUTTERSTOCK

Četvrta grupa radnika kreće u Slovačku 21. kolovoza.

Treća grupa radnika iz kragujevačke tvornice Fiat Chrysler automobili (FCA) Srbija, koja je prihvatila ponudu poslodavca (grupa Stellantis) da radi u Slovačkoj, otići će u nedjelju u trnavsku tvornicu automobila, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA.

Prema riječima predsjednika sindikata Saše Đorđevića, četvrta grupa radnika kreće u Slovačku 21. kolovoza, prenosi portal eKapija.

Sindikalist Đorđević izjavio je da su na radnim mjestima tvornici u Trnavi već dvije grupe Fiatovih radnika, ali da sindikat i dalje nema službene informacije od kompanije o broju radnika koji su se odlučili raditi u Stellantisovim fabrikama u inozemstvu do početka proizvodnje električnog vozila u Kragujevcu.

Prema riječima Đorđevića, ti radnici su najvećim dijelom prihvatili opciju “tri plus jedan” odnosno da u Slovačkoj rade tri mjeseca, pa da jedan mjesec budu u Kragujevcu, u ukupnom trajanju do dvije godine.

Najavio je da će predstavnici sindikata u prvoj polovini rujna posjetiti radnike u Trnavi jer je za sindikat važno da zna poštuje li se dogovor o zaradama i bonusima, kakvi su uvjeti za rad i život radnika, kao i detalje ugovora koji radnici prilikom zapošljavanja potpisuju s agencijom u Slovačkoj.

Predsjednik sindikata Saša Đorđević je rekao da će jedan manji broj radnika iz Kragujevca otići na rad u Poljsku te da kompanija u Kragujevcu još taji broj radnika koji su prihvatili da dvije godine rade u inozemstvu, ali je ocijenio da se radi o manjem broju radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close