U sektoru OIE ima mjesta i za žene

Autor: Poslovni dnevnik , 14. veljača 2023. u 07:00
Sve više poduzetnica ulazi u ‘zeleni’ biznis/MITAR MITROVIĆ

Skup su otvorili pomoćnica ministrice energetike Jovana Joksimović, ambasador Kanade Giles Norman i glavna menadžerica Udruženja OIE Danijela Isailović.

Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije organiziralo je u Beogradu konferenciju pod nazivom “Energija je ženskog roda” kao finalni događaj projekta “Put do većeg učešća žena u sektoru OIE” koje OIE Srbija provodi u suradnji s ambasadom Kanade u Srbiji.

Skup su otvorili pomoćnica ministrice energetike Jovana Joksimović, ambasador Kanade Giles Norman i glavna menadžerica Udruženja OIE Danijela Isailović.

“Želimo osvijestiti i informirati mlade djevojke da sektor OIE, pogotovo rukovodeća mjesta, nisu rezervirana samo za muškarce, već da ako imaju znanje i obrazovanje mogu biti i rukovodioci vjetroparkova, hidroelektrana, direktorice, a možda jednog dana i vlasnice neke kompanije koja se bavi zelenom energijom”, objasnila je menadžerica Danijela Isailović.

Na dvije panel diskusije inženjerke, pravnice, direktorice i menadžerice diskutirale su o položaju žena u sektoru energetike, a u publici se našlo preko stotinu žena. Podršku događaju svojim prisustvom dale su kolegice koje rade u energetskom sektoru u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Projekt “Energija je ženskog roda” sastojao se iz nekoliko dijelova: istraživanja javnog mnijenja, anketa među kompanijama, radionica za studentice koja je realizirana u studenom, desetine intervjua s uspješnim ženama koje se bave OIE.

Komentirajte prvi

New Report

Close