U Grčkoj i do 1,1 milijun srpskih turista

Autor: Poslovni dnevnik , 22. srpanj 2022. u 08:14
Srbi uglavnom ljetuju na Peloponezu i otocima, kaže predsjednik Udruženja Grci Srbije Vasilis Provelegios/VASSILIS TRIANDAFYLLOU

Turistička sezona u Grčkoj protječe u najboljem redu.

Turistička sezona u Grčkoj protječe u najboljem redu, a očekuje se da tu zemlju, koja slovi za jednu od omiljenih destinacija srpskih turista, posjeti između 800.000 i 1,1 milijun turista iz Srbije, kaže predsjednik Udruženja Grci Srbije Vasilis Provelegios, piše politika.rs.

Provelegios navodi da Grčka ove godine očekuje rekordan broj turističkih posjeta, zbog čega, od epidemioloških mjera za turiste, važi samo obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

“Turisti se u Grčkoj ove godine osjećaju krajnje slobodno, što ne vrijedi za Grke koji žive ondje”, ukazao je Provelegios. Srbi u Grčkoj, kaže, uglavnom ljetuju na Peloponezu i nekim ostrvima.

“Prethodnih godina nisu svi ljetovali, pa ove koriste priliku da budu na moru u Grčkoj”, konstatira Provelegios, koji je i predsjednik Građanske stranke Grka Srbije. Vjeruje da će tijekom ljeta Grčku posjetiti oko 24 milijuna turista.

Kad je riječ o situaciji s požarima koji zbog visokih temperatura bukte u Grčkoj, Provelegios prenosi da su na Kreti raseljena neka sela, ali da je za sada sve pod kontrolom, zahvaljujući spasilačkoj i vatrogasnoj infrastrukturi.

“Na Kreti su iz predostrožnosti raseljena sela. Uspješno je spriječeno širenje požara na mjesta koja su raseljena. Nekoliko kuća je izgorjelo, ali sve to država može sanirati u kratkom periodu”, naveo je Provelegios, a prenosi Tanjug.

Novi požar izbio je na brdu iznad Atene. “Vrućine su velike i puno je neodgovornih baš tamo gde lako da dođe do požara, pa se nesreće događaju. Nije se dogodilo do sada da postoji veća prijetnja za državu, jer ono što se zapali, za sada se drži pod kontrolom”, rekao je Provelegios.

Komentirajte prvi

New Report

Close