U Beograd se vraćaju veliki sajmovi. Prvo građevina, a onda i automobili

Autor: Poslovni dnevnik , 25. travanj 2022. u 07:00
Foto: Shutterstock

Međunarodni sajam građevinarstva priređuje se od 27. do 30. travnja, slijedi i Sajam automobila “DDOR Eco BG Car Show 07” od 12. do 15. svibnja.

Poslije tri godine korona pauze, na velika vrata vraćaju se u Beograd i veliki sajmovi, piše portal blic.rs. Među prvima, krajem travnja, održat će se Sajam građevinarstva, a sredinom svibnja, bit će održan i Sajam automobila.

Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regiji jugoistočne Europe – Međunarodni sajam građevinarstva biće održan od 27. do 30. travnja u Beogradu.

Upotreba inovativnih materijala
Ova specijalizirana međunarodna manifestacija obuhvatit će sve segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektiranja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji. Dejana Cahunis uime Beogradskog sajma najavila je što sve očekuje posjetioce i publiku.

“Održavanje sajma bilo je fizički nemoguće, ali ekspanzija građevinske industrije bila je evidentna i vidljiva za ovih nekoliko godina, a ovogodišnja manifestacije to apsolutno evidentira i prati. Oplemenjen novostima i inovacijama, poput upotrebe novih materijala, noviteta koje nismo vidjeli nekoliko godina, napretkom u oblasti opeke, krovnih pokrivača i kamena, Sajam građevinarstva biće izuzetno bogat i atraktivan”, rekla je Dejana Cahunis.

Sajam automobila “DDOR Eco BG Car Show 07”, nakon trogodišnje pandemijske pauze, bit će održan od 12. do 15. svibnja. Ovogodišnji sajam ima sve predispozicije da bude prekretnica i suštinska promjena u “filozofiji” posjedovanja, korištenja i održavanja automobila, domaće automobilske i prateće industrije te auto-moto tržišta.

Novi eko koncept
“Već i odrednica ECO u inoviranom nazivu sajma upućuje na sasvim novi izlagački koncept, namjeru organizatora i uvoznika vozila da se u skladu s novim vremenom i prilikama naglašava vozila s ekološki naprednim pogonskim rješenjima.

To znači automobili na električni pogon, hibridi, laki hibridi, ali i novi modeli s konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki napredeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde”, navodi se u priopćenju Beogradskog sajma.

“Svi automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru ‘DDOR Eco BG Car Show 07’ biće u hali 1 Beogradskog sajma. Izložbi Motopassion biće u cjelini posvećena hala 4, a kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni dijelovi, uključujući i onu specijaliziranu, namjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, bit će u halama 2, 1A i 3A”, navodi se u priopćenju Beogradskog sajma.

Dodaje se da će u hali 3 biti postavljena velika izložba oldtajmer automobila, organizirana po tematskim cjelinama.

Komentirajte prvi

New Report

Close