Tri tornja Tempo Tower postat će novi simbol Beograda

Autor: Poslovni dnevnik , 20. svibanj 2022. u 07:00
Predviđena je i gradnja tri prometnice i povezivanje prometnica koje do sada nisu bile u funkciji/BCP

Gradnju tornjeva financiraju privatni ulagača koji su vlasnici zemljišta, projekt Tempo Tower je plod isključivo domaće pameti i struke.

Prijestolnica Srbije uskoro će dobiti novi simbol grada. Na ulasku u Beograd kod autoceste E75 bit će izgrađena tri tornja Tempo Tower na Bežanijskoj kosi.

Gradnju tornjeva financiraju privatni ulagača koji su vlasnici zemljišta, projekt Tempo Tower je plod isključivo domaće pameti i struke, prenosi portal B92. Na njemu će raditi arhitekti, urbanisti i građevinski stručnjaci iz Srbije i bit će realiziran u skladu sa svom važećom regulativom.

U planiranju ovog projekta posebno se vodilo računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, prometne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi. Kako bi se spriječile gužve, predviđena je izgradnja tri nove prometnice i povezivanje prometnica koje do sada nisu bile u funkciji.

Kada projekt bude završen, prometnih gužvi u ovom dijelu Bežanijske kose neće biti. Dodatno, bit će izgrađena i pasarela za pješake i bicikliste preko autoceste koja će povezati Sportski centar “11. april” s drugim sportskim sadržajima na Bežanijskoj kosi.

Na lokaciji Tempo Tower postotak zelenih površina bit će povećan čak 30 puta u odnosu na sadašnje stanje. Nijedno drvo neće biti posječeno zbog izgradnje novog simbola Beograda, već će ovaj dio grada dobiti nove zelene površine.

Investitori ističu da će Tempo Tower donijeti velike koristi ne samo lokalnoj zajednici, već i Beogradu i Srbiji.

“Grad će dobiti desetke miliijuna eura od uređenja građevinskog zemljišta, a Srbija od poreza nekoliko puta više. A stanovnici Bežanijske kose imat će korist kako od novih sadržaja, kao i od rasta cijena nekretnina koje će biti značajno više kad se izgradi Tempo Tower”, poručuju investitori. 

Komentirajte prvi

New Report

Close