Tjurdenjev: NIS ulazi u ambiciozni investicijski ciklus

Autor: Poslovni dnevnik , 06. travanj 2023. u 07:00
Osim u istraživanje i proizvodnju, ulagat će se i u Rafineriju nafte u Pančevu/SHUTTERSTOCK

Tjurdenjev je naveo da su prošle godine investicije bile 22,1 milijardu dinara i dodao da očekuje da će se ove godine investicije udvostručiti.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev najavio je da će ta kompanija ostvariti značajna ulaganja kako bi razvila svoju imovinu u Srbiji i regiji i očuvala sadašnju razinu proizvodnje nafte i plina.

U autorskom tekstu objavljenom u najnovijem Tromjesečnom biltenu Nacionalnog naftnog komiteta Srbije naveo je da fokus ostaje na investicijama, te da rezultati iz 2022. omogućuju pokretanje novog ambicioznog investicijskog ciklusa, prenosi Tanjug.

Tjurdenjev je naveo da su prošle godine investicije bile 22,1 milijardu dinara i dodao da očekuje da će se ove godine investicije udvostručiti.

Pojasnio je da će se, osim u istraživanje i proizvodnju, ulagati i u Rafineriju nafte u Pančevu, odnosno u nastavak modernizacije i daljnje povećanje učinkovitosti prerade. On je naveo da će se nastaviti modernizacija i razvoj maloprodajne mreže NIS-a.

Tvrtku očekuje strateški projekt rekonstrukcije vlastitih skladišta nafte. Istaknuo je i nastavak ulaganja u digitalizaciju, te da trenutno postoji više od 100 projekata koji su u različitim fazama realizacije i razvoja.

Komentirajte prvi

New Report

Close