Telekom Srbija u rujnu izdaje euroobveznice od 500 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Izdat će se korporativne obveznice unatoč tome što su kamatne stope nešto više nego prije dvije godine, kada su bile iznimno niske.

Telekom Srbija planira u rujnu u Luksemburgu ili Frankfurtu izdati korporativne obveznice vrijedne 500 milijuna eura, rekao je predsjednik Uprave Vladimir Lučić.

– Budući da se tržište stabilizira, ove godine ćemo realizirati plan koji smo imali prošle godine da izdamo korporativne obveznice, rekao je Lučić za Biznis.rs. U kompaniji ciljaju na interes stranih investitora, posebno zapadnih.

Vjerujemo da putem korporativnih obveznica možemo privući mnoge američke i zapadnoeuropske investitore koji razumiju cilj projekata širenja poslovanja koje provodimo, rekao je Lučić za Biznis.rs.

Iz svih tih razloga, kako naglašava, Telekom Srbija očekuje da će na tržištu korporativnih obveznica dobiti povoljnije uvjete nego da kapital prikuplja kod banaka

Izdat će se korporativne obveznice unatoč tome što su kamatne stope nešto više nego prije dvije godine, kada su bile iznimno niske, dodao je Lučić.

Telekom Srbija planirao je izdati obveznice prošle godine, ali je odustao od tih planova zbog neizvjesnosti izazvane krizom u Ukrajini. Telekom Srbija je u 2021. godini ostvario dobit od 13,1 milijardu dinara, uz značajan rast prihoda. Analitičari najvećim problemom Telekoma Srbije smatraju sve veći dug, koji je na kraju 2021. iznosio blizu dvije milijarde eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close