Telekom Srbija potvrdio preuzimanje Globaltela Željka Mitrovića

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2023. u 06:59
foto: uinsplash

Pink Media Grupa Željka Mitrovića posjeduje 55 posto Globaltela, dok 45 posto tvrtke drži Procescom d.o.o., u kojem Sava Terzić ima 30 posto vlasništva.

Telekom Srbija planira preuzeti, odnosno kupiti 100 posto dionica Globatela, čiji je većinski vlasnik Pink Media Grupa Željka Mitrovića, rekao je predsjednik Uprave Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Lučić je za najnonije izdanje tjednika NIN rekao da nije istina da je kupovina mobilnog virtualnog operatera kompenzacija vlasniku Televizije Pink za ukidanje reality showa Zadruga na zahtjev predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, niti kompenzacija jedan od suvlasnika Globatela Sava Terzić zbog raskida ugovora između Grada Beograda i tvrtke Kentkart u naplati karata u beogradskom GSP-u.

Dio strategije

Direktor Telekoma rekao je da je riječ o “poslovnoj strategiji tvrtke kojom rukovodi, te da su pregovori o kupovini Globatela počeli mjesecima prije nego što je spomenuti ugovor raskinut i donesena odluka o ukidanju reality programa na Pinku”. Govoreći o cijeni, Vladimir Lučić je rekao da je “poslovna tajna, ali nije istina da je 17 milijuna eura”.

Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma “konsolidirati tržište i preuzeti konkurenciju na tržištu”. Podsjetimo, Pink Media Grupa Željka Mitrovića posjeduje 55 posto Globaltela, dok 45 posto tvrtke drži Procescom d.o.o., u kojem Sava Terzić ima 30 posto vlasništva. Većinski vlasnik Procescoma je Vojislav Krstić (51 posto), a udio ima i Ivan Bukelić (19 posto). Inače, Sava Terzić izravni je vlasnik 24 posto Kentkarta, a posredno 21 posto preko Processcoma, dok većinski paket od 55 posto drži turska tvrtka Kentkart global elektronik anonim sirketi Pregovori o kupnji “Globaltela” su u tijeku, ranije je za Nova.rs potvrdio Sava Terzić, koji je praktički suvlasnik “Globaltela”.

On je prije desetak dana za portal Nova.rs rekao da proces otkupa još nije okončan.

“Mi smo brend koji manje-više najbrže raste, imamo vlastitu opremu, tvrtka ‘Procescom’ se bavi proizvodnjom opreme za mobilne i virtualne operatere, a Telekom ima ambicije otvoriti virtualne operatere”, kaže Terzić i dodaje da je “Globaltel” mobilni operater koji ima oko 100.000 korisnika i taj broj raste. Slučajno ili ne, ali i Željko Mitrović i Sava Terzić u posljednje vrijeme su u žiži javnosti – Mitrović jer je pristao na zahtjev predsjednika države Aleksandra Vučića da se ugasi “Zadruga”, reality show koji mu donosi ozbiljne prihode, i Terzić kroz tvrtku Kentkart, u kojoj ima udjel po dva osnova – kao fizička osoba (24 posto) i kroz već spomenutu tvrtku “Procescom” (24 posto)”.

Podsjećamo, odlukom gradonačelnika Aleksandra Šapića Kentkart je nedavno izgubio posao upravljanja naplate karata u gradskom javnom prijevozu

Terzić demantira

Međutim, Terzić navodi da nema istine u tvrdnjama, da se radi o odšteti za Zadrugu i Kentkart.

“To su besmislice. Ti razgovori traju od siječnja, veljače. Neki sad uz to povezuju Pink i Zadrugu. Neki ljudi u Gradu koji su čuli tu informaciju rekli su mi ‘e sad to je kompenzacija za Kentkart’. To su nebuloze. Ti pregovori s njima traju od siječnja i sad se sve poklopilo. To je splet okolnosti. Cilj nam je bio kad-tad prodati tvrtku, jer mi se kao virtualni operater ne možemo boriti s tri ogromna operatera”, ističe.

Komentirajte prvi

New Report

Close