Telekom Srbija izlazi na EU burzu, u prvoj rundi žele prikupiti 500 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2022. u 12:59
Foto: pixabay

Lučić je napomenuo da je izlazak Telekoma na europsku burzu znak stabilnosti poslovanja tvrtke te da međunarodni investitori vjeruju u Telekom Srbija.

Telekom Srbija će biti prva domaća kompanija koja će polovicom godine izdati euroobveznice, a prva serija na burzi EU bit će vrijedna 500 milijuna eura, najavio je predsjednik Uprave Telekoma Srbija Vladimir Lučić, a Telekom Srbija će prethodno dobiti međunarodni kreditni rejting, piše ekapija.

Lučić je rekao da će sve što je potrebno za izlazak na burzu u EU biti završeno početkom svibnja, ali da će točan trenutak izdavanja ovisiti o uvjetima na burzi zbog ukrajinske krize. Lučić je dodao da će Telekom najvjerojatnije izaći na burzu u Frankfurtu ili Luksemburgu.

– Sve što je potrebno da Telekom izađe na burzu bit će završeno početkom svibnja, a točan mjesec u kojem ćemo izaći ovisit će o procjeni kada će burza najbolje funkcionirati zbog krize u Ukrajini – rekao je Lučić.

Dodao je da će Telekom prvim izdanjem prikupiti 500 milijuna eura, te istaknuo kako je siguran da će interes biti puno veći, ali da im sada ne trebaju veća sredstva. – Taj novac uložit ćemo u daljnji razvoj optičke infrastrukture, mobilne mreže i u širenje Telekoma – objasnio je Lučić. Prema njegovim riječima, korporativne euroobveznice Telekomu će donijeti nove prihode u budućnosti. Lučić je rekao da je Londonska burza nekada bila najzanimljivija, ali da su zbog Brexita burze EU postale dominantnije. On je rekao da će ta tvrtka biti prva porijeklom iz Srbije koja će izaći na burzu EU, jer postoje kompanije koje su već na burzi, ali su dio velikih kompanija iz drugih zemalja.

Lučić je napomenuo da je izlazak Telekoma na europsku burzu znak stabilnosti poslovanja tvrtke te da međunarodni investitori vjeruju u Telekom Srbija.

Komentirajte prvi

New Report

Close