Telekom Srbija isplatio dividendu

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2024. u 07:03
Foto: Shutterstock

Telekom isplaćuje dividendu kao i prošle godine (dividenda u dinarima po akciji). Kao dan dividende određen je 20. lipnja tekuće godine.

Nacionalna telekomunikacijska kompanija Telekom Srbija isplatio je 27. prosinca, dividendu iz prošlogodišnje dobiti koju je usvojila skupština dioničara u lipnju.

Kao što je poznato, dioničarima je pripalo 6,72 milijarde dinara, što je više od polovine nekonsolidirane dobiti društva iz 2022. godine. Promatrano po dionici, dioničari će dobiti dividendu od 8,4 dinara, što je identično prošlogodišnjoj isplati.

Telekom isplaćuje dividendu kao i prošle godine (dividenda u dinarima po akciji). Kao dan dividende određen je 20. lipnja tekuće godine.

Građani koji su prema zakonu o pravu na besplatne dionice dobili 31 dionicu Telekoma dobit će po osnovu dividende neto iznos od 221,3 dinara. Telekom je i ove godine nastavio trend isplate dividende unatoč vrlo visokom neto dugu kompanije, koji je na kraju 2022. bio veći od dvije milijarde eura.

Regulatorno tijelo za elektroničke komunikacije i poštanske usluge (RATEL) provelo je u razdoblju od rujna do prosinca analizu parametara kvalitete usluga mobilne komunikacijske mreže, koja je pokazala da je Telekom Srbija ostvario najbolji rezultat od svih operatora u Srbiji.

Mjerenja su uključivala mjerenje parametara kvalitete usluga prijenosa glasa i podataka (pretraživanje interneta, brzina prijenosa podataka, YouTube, prijenos WhatsApp poruka) te mjerenje radio parametara za 2G/3G/4G tehnologije, priopćeno je iz RATEL-a. Telekom Srbija je ostvario ocjenu od 90,32 boda, slijede A1 Srbija sa 90,12 bodova i Yettel sa 88,17, od mogućih 100 bodova.

Mala razlika u vrijednostima ostvarenog ukupnog rezultata između Telekoma Srbija i A1 Srbija ukazuje na istu razinu kvalitete usluga koje pružaju svojim korisnicima.

Referentna mjerenja obuhvatila su 55 gradova, 17.000 kilometara cesta i više od 1.600 kilometara željezničkih pruga u oba smjera mjerenja.

Tokom kampanje ostvareno je više od 9000 poziva i 7000 sesija za svaku od usluga prijenosa podataka, u mreži svakog operatera, na svim dostupnim tehnologijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close