Sud: Mišković može prodati Delta Planet

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Delta Real Estate, u vlasništvu srpskog biznismena Miroslava Miškovića, može prodati trgovački centar Delta Planet.

Delta Real Estate, u vlasništvu srpskog biznismena Miroslava Miškovića, može prodati trgovački centar Delta Planet, iako se tome protivi Niskogradnja Laktaši koja ih je tužila za 18 milijuna KM.

Tvrtka u vlasništvu Ljubomira Ćubića uz tužbu je podnijela prijedlog za određivanje mjere osiguranja kojom bi sud Miškovićevoj tvrtki zabranio otuđenje, opterećenje ili raspolaganje nekretninama u njegovom vlasništvu, i to na izgrađenom trgovačkom centru s pripadajućim zemljištem.

Međutim, Okružni privredni sud u Banjoj Luci odbio je taj prijedlog, a odluku ovog suda potvrdio je Viši privredni sud.

– Što se tiče mjere sudskog osiguranja, postupak je pravomoćno okončan rješenjem Višeg trgovačkog suda koji je potvrdio odluku ovog suda.

Prvostupanjskim rješenjem odbijen je prijedlog predlagatelja za određivanje mjere sudskog osiguranja, kojom bi se protivniku predlagača zabranilo otuđenje, opterećenje ili raspolaganje nekretninom, koja u naravi predstavlja izgrađeni trgovački centar, s pripadajućim zemljištem – navodi Okružni privredni sud Banjaluka.

U prijedlogu Ćubićeve tvrtke za mjeru osiguranja navedeno je da se pregovara o prodaji trgovačkog centra te da bi im znatno otežala naplatu ako dobiju spor.

Inače, Niskogradnja u tužbi tvrdi da su dodatni radovi koje su morali obaviti bitno promijenili sam projekt, kao i vrijednost radova, dok su u odgovoru na tužbu Delta nekretnine odbacile te navode i optužile Niskogradnju za loše izvedene radove.

Komentirajte prvi

New Report

Close