Srpski trgovački lanac s 2500 zaposlenih od sada ima stranog vlasnika

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2022. u 15:47
Foto: Pixabay

Ova maloprodajna mreža, fokusirana je na format ’malih kvartovskih trgovina′

CEECAT Capital, fond rizičnog kapitala koji ulaže u privredna društva na tržištu, objavio je da preuzima većinski udio u srpskom trgovačkom lancu Gomex, javlja portal B92.

“Želimo investirati u kompanije koje imaju potencijal da postanu regionalni lideri u svojoj osnovnoj industriji. Gomex je dokazao svoje sposobnosti uspješnim prodorom i liderskom pozicijom u sjevernoj Srbiji. Unaprijedit ćemo i podržati postojeću jaku jezgru menadžmentskog tima i investirati u ljudski kapital, okosnicu Gomexa. Naš cilj je pomoći u stvaranju mogućnosti da Gomex ispuni svoj potencijal, da se pojavi kao nacionalni lider u maloprodaji prehrambenih proizvoda u formatu za susjedstvo”, rekao je Anthony Stalker, partner u CEECAT Capitalu.

Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT Capital-a u Srbiji i peta investicija u njegov novi fond, CEECAT Fund II. Paralelno s ovim, CEECAT Capital je otvorio novi ured u Beogradu iz kojeg će obavljati daljnje poslove u regiji, prenosi Bonitet.com.

Inače, Gomex je osnovao Goran Kovačević 1997. godine u Zrenjaninu, a ova maloprodajna mreža, fokusirana je na format ’malih kvartovskih trgovina′. Investicijom SEAF South Balkan Fund-a 2007. godine, kompanija je prodrla u regiju Vojvodine, ali i Centralne Srbije.

Danas je Gomex jedan od najznačajnijih poslodavaca u zemlji s oko 2.500 zaposlenih. Osnažujući svoje kupce, kompanija je razvila alate koji nagrađuju lojalnost i čestu kupovinu putem vlastite aplikacije za lojalnost, navodi se u priopćenju CEETCAT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close