Srpske kompanije na zelenom sajmu Eko mondo u Riminiju

Autor: Miroslav Kuskunović , 09. studeni 2022. u 07:00
U fokusu sajma je i oporaba tekstila kao i otpada od hrane/L. Stanzl/PIXSELL

U srpskom je izaslanstvu 28 kompanija i institucija te predstavnici Grada Beograda.

Centar za cirkularnu ekonomiju Privredne komore Srbije organizira posjet Eko mondo (Eco mondo) sajmu cirkularne i zelene ekonomije, koji se do 10. studenog održava u talijanskom Riminiju.

U srpskom je izaslanstvu 28 kompanija i institucija te predstavnici Grada Beograda. Renomirana sajamska manifestacija namijenjena je svim sektorima cirkularne ekonomije, koji podržavaju ekološku tranziciju od upravljanja otpadom do zelene mobilnosti i infrastrukture.

“U trenutku kada cijeli svijet očekuje napredak u odlučnoj klimatskoj akciji i poruke  s COP-a 27, konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, koja se održava u Egiptu, Srbija ima dobre prilike i obvezu da aktivno ubrza zelenu tranziciju gospodarstva i poveća otpornost i konkurentnost biznisa, s planiranim investicijama u energetsku infrastrukturu i efikasnost, ističe Siniša Mitrović, rukovoditelj Centra za cirkularnu ekonomiju Privredne komore.

Eko mondo, po njegovim riječima, je odlična prilika da se srpska delegacija upozna s najbolje dostupnim tehnologijama, digitalnim i pametnim rješenjima koja su potrebna srpskoj industriji.

Velika su očekivanja da u direktnim razgovorima provjere rješenja i dinamika srpske agende za upravljanje otpadom, a posebno industrijskim i opasnim otpadom.

Komentirajte prvi

New Report

Close