Srpska hrana sve traženija na Bliskom i Dalekom istoku

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2024. u 07:00
Foto: Shuttestock

Na ovoj prestižnoj smotri svjetskih proizvođača hrane, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, sudjelovale su 24 srpske kompanije.

Više od 2.200 sastanaka u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, osam potpisanih predugovora i ugovora, novi izvozni poslovi vrijedni preko 11 milijuna eura, prvi su rezultati sudjelovanja kompanija iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Gulfood 2024 koji je održan u Dubaiju, priopćila je Privredna komora Srbije (PKS).

Na ovoj prestižnoj smotri svjetskih proizvođača hrane, u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, sudjelovale su 24 srpske kompanije, koje su se predstavile raznovrsnom izvoznom ponudom prehrambenih proizvoda.

U jednoj od glavnih sajamskih dvorana Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, od 19. do 23. veljače, svoj proizvodni program promovirale su kompanije iz Srbije: Tartufi SR, The Fun&Fit Company, Packom International, Laki, Master Food, Benlia foods, YUMIS, Master Fruits, Sirogojno Company, Natura Top, Frucom Food, Podgorina voće, Cold Pressok, Tisacoop, CG Foods Europe, Damar Confit, Stanić, Minela PR, Geneza, ITN Group, Budimka, Mirax Agrar, Drenovac i Flory.

Najviše zainteresiranih potencijalnih poslovnih partnera sa kojima su srpski poduzetnici imali sastanke bilo je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Indije, Kine, Egipta, Libanona, Južne Afrike, Rusije, Azarbejdžana, Kazahstana…

– Nastup na sajmu im omogućava da plasiraju domaće proizvode na nova tržišta, kao i da pospješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte, kako u Emiratima tako i širom svijeta, s obzirom da je Dubai ovih dana bio svjetski centar industrije hrane, pića, pratećih usluga i proizvodnih programa, kaže Jovanka Ćalina, rukovoditeljica Centra za organizaciju sajmova PKS.

Ovogodišnje, 29. izdanje Gulfood-a, u Svjetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostilo je više od 5.500 izlagača iz 190 zemalja, a predstavnici srpskih tvrtki zadovoljni su sudjelovanjem na sajmu, organizacijom i ostvarenim kontaktima uz očekivanje širenja poslovanja na velika svjetska tržišta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close