Snažan rast poslovanja Messer Tehnogasa u prošloj godini

Autor: Poslovni dnevnik , 08. travanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Dobit iz poslovanja skočila je 52,5 posto na 3,69 milijardi dinara unatoč velikom rastu troškova električne energije koji su udvostručeni na 5,3 milijarde dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih i medicinskih plinova Messer Tehnogas (TGAS) zabilježio je ekspanziju poslovanja u 2023. godini, pokazuju nekonsolidirana financijska izvješća objavljena na portalu APR.

Tehnogas je prošle godine povećao poslovne prihode za 40,6 posto na 16 milijardi dinara, što je slična stopa rasta kao i u prvom polugodištu.

Kao što je poznato, veliki doprinos rastu realizacije dao je početak rada modernizirane talioničke prerade u Boru 1. ožujka, kada je s radom počela i tvornica Technogas, pišu analitičari Momentuma.

Dobit iz poslovanja skočila je 52,5 posto na 3,69 milijardi dinara unatoč velikom rastu troškova električne energije koji su udvostručeni na 5,3 milijarde dinara. Neto dobit porasla je 32,4 posto na 2,64 milijarde dinara, a konačni rezultat bio bi i bolji da kompanija nije knjižila otpise potraživanja od 748,9 milijuna dinara.

Tehnogas je na kraju 2023. godine ostao izuzetno likvidan s novčanom i depozitnom pozicijom od 4,14 milijardi dinara, dok su financijske obveze ostale na zanemarivo niskoj razini. 

Komentirajte prvi

New Report

Close