Slovenski Big Bang završio akviziciju srpskog BC Groupa

Autor: Miroslav Kuskunović , 18. prosinac 2023. u 07:00
Foto: Shutterstock

Glavni izvršni direktor Big Banga Uroš Mesojedec ocijenio je kako ulazak na srpsko tržište predstavlja novu, važnu prekretnicu u razvoju i regionalnom širenju slovenske grupe.

Slovenska kompanija Big Bang objavila je kako je, nakon dobivanja regulatorne suglasnosti i ispunjavanja svih prethodnih uvjeta, završila akviziciju jednog od najprepoznatljivijih srpskih online trgovaca BC Group i postao vlasnik 100 posto udjela te kompanije.

Big Bang Grupa ističe kako to znači da je službeno ušla na perspektivno srpsko tržište.

“Danas je više od četiri online trgovine i 25 ekspozitura dostupno za 16 milijuna stanovnika iz četiri zemlje”, poručili su iz slovenske tvrtke.

“Već iduće godine počinjemo širiti mrežu ‘pick up pointa’, jer smo svjesni kako našim kupcima moramo biti što dostupniji. Prema najnovijim trendovima i prognozama, za četiri godine u Srbiji će preko interneta kupovati čak 4,4 milijuna potrošača.  Zato smo već započeli dodatno zapošljavanje, a do 2027. imat ćemo duplo više zaposlenih nego što smo ih imali prošle godine”, najavio je Oleg Kulidžan iz BC Group, koji i nakon transakcije ostaje direktor kompanije.

Glavni izvršni direktor Big Banga Uroš Mesojedec ocijenio je kako ulazak na srpsko tržište predstavlja novu, važnu prekretnicu u razvoju i regionalnom širenju slovenske grupe, koja danas kupcima nudi mnogo više od samo tehnoloških proizvoda.

“Naši ciljevi za iduće razdoblje su svakako jako ambiciozni, ali siguran sam da su dostižni. Do 2027. godine želimo da u Srbiji osvojimo 25 posto tržišnog udjela u on line prodaji. Povećanjem asortimana, proširenjem prodajnog asortimana na sport, fitnes opremu, alate, igračke, namještaj i kućnu galanteriju, povećanjem skladišnih kapaciteta i osiguravanjem najboljeg korisničkog iskustva, želimo da se naši prihodi u Srbiji povećaju na blizu 55 milijuna eura u idućoj godini, a do 2027. godine planiramo ostvariti već oko 90 milijuna eura prihoda”, poručio je Mesojedec.

Komentirajte prvi

New Report

Close