Shandongu posao na niškom aerodromu težak 16 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 21. ožujak 2024. u 07:00
Foto: Shutterstock

Vesić je najavio nova ulaganja u niški aerodrom i rekao da za to ima razloga jer je prošle godine Niš imao rekordnih 488.312 putnika.

Ugovor o izgradnji internih prometnica i pratećih hidrotehničkih, elektro i telekomunikacionih instalacija u sklopu aerodromskog kompleksa “Konstantin Veliki” ovih dana su u Nišu potpisali ministar prometa, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, v. d. direktor “Aerodroma Srbija” Mihajlo Zdravković i direktor kineske kompanije “Shandong International” (China Shandong International Economic and Technical Cooperation Group) Son Wu Jun.

Vesić je rekao da će ugovoreni radovi koštati 16 milijuna eura, a kineska kompanija će imati obvezu završiti ih do 1. srpnja, kada je planirano da putnici polaze iz novoizgrađene zgrade s terminalima niškog aerodroma.

“U zgradu terminala uloženo je više od 10 milijuna eura, a oprema će koštati više od 600 milijuna. “Naručeno je i stići će u svibnju, što je prije dogovorenog roka”, rekao je Vesić.

On je naveo da je za izvođača radova u Nišu izabrao tvrtku “Shandong International” jer je to jedna od dvije najbolje kineske kompanije u Srbiji.

Vesić je najavio nova ulaganja u niški aerodrom i rekao da za to ima razloga jer je prošle godine Niš imao rekordnih 488.312 putnika.

Izgradnjom željezničke obilaznice oko Niša oslobodit ćemo prostor za produženje piste za oko 300 metara. Čeka nas i novi toranj”, rekao je Vesić.

Kazao je da se očekuje sve više putnika na niškom aerodromu i dodao da se s “Air Serbijom” razgovara o uvođenju novih linija.

V.d. direktora Aerodroma Srbija Mihajlo Zdravković rekao je da ugovor potpisan s kineskom kompanijom uključuje uređenje 53.900 četvornih metara aerodromskog prostora, od ukupno 80.000 četvornih metara.

“Ugovor uključuje, između ostalog, izgradnju 1.976 metara internih prometnica. Kapacitet parkirališta će se sa sadašnjih 173 parkirališnih mjesta povećati na 580. Danas je na robno-carinskom terminalu moguće istovremeno parkirati 49 kamiona, a nakon izgradnje novog parkirališta bit će 103 mjesta za teretna vozila”, rekao je Zdravković. 

Komentirajte prvi

New Report

Close