Šabac postaje međunarodna putnička luka

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2022. u 06:33
foto: pd

Uz autoput Ruma – Šabac, novi most preko Save i brzu prometnicu Šabac – Loznica, grad na Savi sad će dobiti i međunarodno putničko pristanište.

Direktor srpske Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović izjavio je da je ta agencija započela investiranje u izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu. Perović je o tome razgovarao s gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem i naveo da radovi uključuju izgradnju plutajućeg objekta sa šipovima, dok će se na samom objektu nalaziti prostorije za smještaj svih nadležnih službi i lučkog operatera, priopćila je Agencija za upravljane lukama.

– Agencija je u prethodnom periodu uputila inicijativu Vladi Srbije za proglašenje lučkog područja u Šapcu. Naš cilj je da iskoristimo mogućnosti Save za unaprjeđenje međunarodnog i domaćeg riječnog putničkog prometa. Želimo brojne atrakcije grada, tvrđavu Stari Grad, autentičnu arhitekturu i spomenike, predstaviti turistima – kazao je Perović.

Izgradnja pristaništa u Šapcu jedna je od aktivnosti novog projekta “Zaplovi Srbijom” koji Agencija otpočinje u cilju podizanja svijesti turista, poslovne javnosti i lokalnih samouprava o mogućnostima za razvoj nautike. – Projekat će doprinjeti rastu broja posjetitelja koji Srbiju obilaze s rijeka i povećanju prihoda od ove grane turizma. Radit ćemo na daljoj promociji nautičkih potencijala Srbije u domaćim i međunarodnim okvirima – kazao je Perović.

Uz autoput Ruma – Šabac, novi most preko Save i brzu prometnicu Šabac – Loznica, grad na Savi sad će dobiti i međunarodno putničko pristanište.

Komentirajte prvi

New Report

Close