Ruski Yandex službeno registriran u Srbiji

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2022. u 06:59
Najveća ruska IT kompanija - Yandex početkom lipnja službeno je registrirana u srpskoj Agencije za privredne registre, izvijestio je blic.rs. Iako su u Beogradu i drugim gradovima već nekoliko godina dostupne usluge Jandeks taksija i Jandeks dostave, ovo je prvi put da je kompanija službeno registrirana u Srbiji. "Otvaranje predstavništva tehnička je formalnost nužna za rad ureda", navode iz Yandex u pisanom odgovoru za BBC. Od 2020. godine, režim rada u Yandexu fleksibilan je. Može biti isključivo rad na daljinu, kombinacija online rada i dolazaka u urede u 20 gradova Rusije i svijeta. Zaposleni u Yandex dostavi već duže vrijeme rade u coworking prostoru u Beogradu, a sada planiramo proširenje i otvaranje još nekoliko ureda u drugim gradovima svijeta", najavljuju iz uprave kompanije. Ruski mediji su ranije izvijestili da IT div sa sjedištem u Moskvi razmatra zatvaranje ureda u Rusiji, ali su iz Yandexa to demantirali, navodeći da otvaranje novih stranih predstavništava ne znači odlazak iz zemlje. Arkadiju J. Volozhu, jednom od osnivača Yandexa EU je početkom lipnja odredila sankcije zbog "uloge Yandexa u promoviranju državnih medija i narativa u rezultatima pretrage" i uklanjanju "sadržaja koji se odnosi na agresorski rat Rusije u Ukrajini". Novootvoreno predstavništvo u Beogradu jedno je od desetak u svijetu. Foto: PD

Ruski mediji su ranije izvijestili da IT div sa sjedištem u Moskvi razmatra zatvaranje ureda u Rusiji, ali su iz Yandexa to demantirali, navodeći da otvaranje novih stranih predstavništava ne znači odlazak iz zemlje.

Najveća ruska IT kompanija – Yandex početkom lipnja službeno je registrirana u srpskoj Agencije za privredne registre, izvijestio je blic.rs.

Iako su u Beogradu i drugim gradovima već nekoliko godina dostupne usluge Jandeks taksija i Jandeks dostave, ovo je prvi put da je kompanija službeno registrirana u Srbiji.

“Otvaranje predstavništva tehnička je formalnost nužna za rad ureda”, navode iz Yandex u pisanom odgovoru za BBC.

Od 2020. godine, režim rada u Yandexu fleksibilan je. Može biti isključivo rad na daljinu, kombinacija online rada i dolazaka u urede u 20 gradova Rusije i svijeta. Zaposleni u Yandex dostavi već duže vrijeme rade u coworking prostoru u Beogradu, a sada planiramo proširenje i otvaranje još nekoliko ureda u drugim gradovima svijeta”, najavljuju iz uprave kompanije.

Ruski mediji su ranije izvijestili da IT div sa sjedištem u Moskvi razmatra zatvaranje ureda u Rusiji, ali su iz Yandexa to demantirali, navodeći da otvaranje novih stranih predstavništava ne znači odlazak iz zemlje.

Arkadiju J. Volozhu, jednom od osnivača Yandexa EU je početkom lipnja odredila sankcije zbog “uloge Yandexa u promoviranju državnih medija i narativa u rezultatima pretrage” i uklanjanju “sadržaja koji se odnosi na agresorski rat Rusije u Ukrajini”. Novootvoreno predstavništvo u Beogradu jedno je od desetak u svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close