Rio Sava kupuje nove parcele u dolini Jadra

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2022. u 06:59
Foto: Reuters

U dokumentu od 29. kolovoza, kompanija Rio Sava Exploration pojavljuje se kao kupac zemljišta, o čemu obavještava vlasnike susjednih parcela, a vidi se i cijena po kojoj je zemljište otkupljeno.

Udruga “Ne damo Jadar” dostavila je listu Danas dokumente u kojima se vidi da kompanija Rio Sava kupuje nove parcele na području sela Gornje Nedeljice. U dokumentu od 29. kolovoza, kompanija Rio Sava Exploration pojavljuje se kao kupac zemljišta, o čemu obavještava vlasnike susjednih parcela, a vidi se i cijena po kojoj je zemljište otkupljeno.

Riječ je, kako kažu iz Udruge, o parcelama koje nisu u odobrenom Prostornom planu područja posebne namjene projekta Jadar, kao ni na trasi puta za koji im je država dala punomoć za izradu projektne dokumentacije i otkup parcela za potrebe njegove izgradnje. “Kupuju čak i dvije parcele u zoni u kojoj su planirali napraviti deponij, i to u najplodnijem dijelu doline Jadra. Što se dogodilo s onom ‘točkom na projekt” koju je stavila stara-nova premijerka Ana Brnabić”, pitaju iz Udruge.

“Izdaju priopćenja u kojima nas prave budalama i smiju nam se u lice. Uvlače državu Srbiju u dužničko ropstvo, a vlast to mirno gleda i ne poduzima ništa, osim što roni krokodilske suze nad ‘srpskom naftom’, a ne kaže narodu kolika je šteta od tog ‘projekta stoljeća'”, ekonomska, ekološka, demografska i svaka druga”, upozoravaju žitelji Gornjih Nedeljica.

Komentirajte prvi

New Report

Close