Rebalansom uvećan vojvođanski proračun

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2023. u 07:02
foto: unsplash

Predsjednik vojvođanske vlade je također istaknuo da je fiskalni deficit utvrđen na razini od 10,16 milijardi dinara, što je 9,64 posto tekućih prihoda.

Pokrajinska vlada utvrdila je danas Predlog rebalansa budžeta AP Vojvodine za 2023. godinu, koji je planiran na nivou od 116,7 milijardi dinara i uvećan je za 8,1 milijardu dinara u odnosu na sadašnji.

Očekujem da će Skupština Vojvodine do kraja lipnja usvojiti ovaj prijedlog i da će se stvoriti uvjeti za značajan novi zamašnjak u investicijskom ciklusu za brojne projekte na području cijele Vojvodine, rekao je predsjednik pokrajinske vlade. Vlada, Igor Mirović.

Kako je priopćeno iz njegova kabineta, više od 90 posto planiranih sredstava bit će usmjereno u razvoj.

Mirović je naglasio da će obim budžeta planiran tim rebalansom biti 90 posto veći nego 2016. godine, kada je iznosio 62 milijarde dinara.

“U 2016. godini imali smo 12 milijardi dinara za kapitalni deo budžeta koji se odnosi na investicije i ima razvojni karakter, a danas ćemo imati 41,2 milijarde dinara. To najbolje govori koliko je pokrajinski budžet moćan zamajac privrednog i ukupnog razvoja Vojvodine”, rekao je Mirović.

Predsjednik vojvođanske vlade je također istaknuo da je fiskalni deficit utvrđen na razini od 10,16 milijardi dinara, što je 9,64 posto tekućih prihoda.

Kad je riječ o razini zaduženosti, Mirović je naglasio da je u 2016. godini utvrđeni dug u apsolutnom iznosu iznosio 9,2 milijarde dinara, odnosno 17,6 posto ostvarenih tekućih prihoda za tu godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close