Raspisan poziv za treće izdanje BioSens akceleratora

Autor: Miroslav Kuskunović , 30. prosinac 2022. u 07:00
Program će se i dalje oslanjati na široku BioSens ekspertizu u sektoru digitalne poljoprivrede/K. Š. Fabac/PIXSELL

Akcelerator će pružiti mogućnost domaćim IT poduzetnicima da kroz razvoj novih rešenja, kao i unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Institut BioSens pozvao je inovativne start up tvrtke iz IT i poljoprivrednog sektora da sudjeluju u trećem izdanju BioSens akceleratora, s ciljem da se na taj način podrže poduzetnici u razvoju inovativnih ideja koje će doprinijeti digitalnoj transformaciji poljoprivrede. Rok za prijavu je 1. veljače 2023. godine.

“BioSens akcelerator je prvi na ovim prostorima isključivo usmjeren prema domaćim tehnološko-inovativnim kompanijama, koje svoj dalji razvoj vezuju za sektor poljoprivrede i hrane”, navodi se u priopćenju.

Kroz intenzivne obuke, osobno mentorstvo i pristup BioSens istraživačkim resursima, ovaj akcelerator će pružiti mogućnost domaćim IT poduzetnicima da kroz razvoj novih rešenja, kao i unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Ovaj program će okupiti više od 20 mentora iz zemlje i inozemstva, čija će ekspertiza, iskustvo, kontakti i ideje pomoći novim tehnološkim poduzetnicima da testiraju izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje i digitalnih rešenja te da svoje ideje i proizvode pretvore u održiv poslovni poduhvat.

Unaprjeđenje u odnosu na prethodna izdanja se, pored značajnog napretka u resursima koji su na raspolaganju start up-ima i podršci koju pruža H2020 projekt ANTARES, ogleda i u podršci koju akcelerator ove godine dobiva od projekta ICT Hub-a Srbija Inovira, koji financira USAID.

“Iako su se prethodna izdanja BioSens akceleratora pokazala jako uspješna, mi konstantno težimo unapređenju programa i kvalitete podrške koju pružamo startup tvrtkama.

Program će se i dalje oslanjati na široku BioSens ekspertizu u sektoru digitalne poljoprivrede, resurse Instituta BioSens koji stoje na raspolaganju polaznicima, kao i na intenzivan trening program. Pored toga, ove godine smo udružili snage sa projektom Srbija Inovira, koji financira USAID, a pristup resursima koje pruža centralno mjesto projekta – Superklaster – bit će značajna dodana vrijednost akceleratoru”, kaže Milica Trajković, rukovoditeljica Centra za inovacije i razvoj poslovanja Instituta Biosens.

Kako se navodi u priopćenju, program je namijenjen startupovima koji se bave razvojem i primjenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor. Program će se realizirati u razdoblju od ožujka do lipnja 2023. godine. Za učešće u programu biće odabrano najviše deset startupova.

Komentirajte prvi

New Report

Close