Radnici Fiata neće u Slovačku, još 800 višak? Otpremnine 790 eura po godini staža

Autor: Poslovni.hr , 08. srpanj 2022. u 07:00
Ilustracija: Pixsell

Ishod prijavljivanja odredit će i dalji tok pregovora s državnim organima.

Zanimanje radnika kragujevačke tvornice Fiat Chrysler automobili (FCA) za rad u Slovačkoj ispod svih je očekivanja i bojim se da bismo od ponedjeljka mogli imati još 800 radnika kao tehnološki višak, izjavio je jučer predsjednik Samostalnog sindikata Saša Đorđević za agenciju Beta.

Kompanija je produžila do petka (danas) mogućnost da se radnici prijave za odlazak na rad u Slovačku u tvornicu automobila Stellantisa u čijem sastavu posluje FCA. Za 492 radnika su već isplaćene otpremnine od 790 eura po godini staža, dok će se status još oko tisuću radnika znati po isteku roka za prijavljivanje za rad u Slovačkoj.

“Ishod prijavljivanja odredit će i dalji tok pregovora s državnim organima”, rekao je Đorđević i dodao kako je na jučerašnjem sastanku u Predsjedništvu Srbije Samostalni sindikat predao novi popis radnika koji smatraju da ispunjavaju uvjete da budu u zaštićenim kategorijama koje će biti izuzete iz socijalnog programa.

“Na toj novoj listi je 20 radnika, uz ranije već utvrđeni popis od 63 zaštićenih”, kaže predsjednik Samostalnog sindikata FCA te ističe kako u pregovorima s državom sudjeluju samo predstavnici tog sindikata, jer su ostali članovi pregovaračkog tima, iz drugih sindikata i predstavnici radnika, već otišli uz otpremnine.

Komentirajte prvi

New Report

Close