Q agency 1. listopada otvara ured u Beogradu i zapošljava još 50 developera

Autor: Poslovni dnevnik , 22. rujan 2022. u 07:00
Filip Ljubić/R. Anić/PIXSELL

Jedna od 15 najboljih web development kompanija u svijetu širi posao u Srbiji.

Jedna od najboljih i najbrže rastućih IT kompanija u svijetu, Q agency, koja ima oko 350 zaposlenih, nedavno je otvorila predstavništvo i u Srbiji gdje je zaposlila 18 domaćih developera.

Plan kompanije je da se do kraja ove godine taj broj poveća na 50 ljudi, i ovo je, kažu, samo početak njihovog poslovanja na našim prostorima, piše portal blic.rs.

Pored ureda u Londonu, Zürichu i Zagrebu, Filip Ljubić CEO Q-a najavljuje nakon otvaranja predstavništva i otvaranje ureda u Beogradu i to početkom listopada. Tim povodom Q krajem rujna organizira i party za IT zajednicu.

Jedinstveni projekti
“Srpsko tržište ima mnogo toga što nam može ponuditi. Uređenije je od drugih u regiji, ima dosta kvalitetnih ljudi koji su vrhunski u svom poslu i imaju ozbiljne svjetske reference. Zato smo početkom ove godine i otvorili predstavništvo u Beogradu, a novost je da otvaramo i kancelariju 1. listopada, a tim povodom priređujemo i veliku žurku za naše ljude i cijelu IT zajednicu”, najavljuje Ljubić.

Q agency rapidno se razvija, pa se paralelno povećava i potreba za širenjem postojećeg tima i zapošljavanjem novih stručnjaka. S obzirom na to da Srbija nudi kvalitetne developere, ulazak na njen teren bio je očekivan.

“Za nas je ovo prirodan potez, jer je riječ o zemlji koja je blizu Hrvatske gdje je naša kompanija i nastala. Prije svega, između nas postoji kulturološka povezanost. Uvjeren sam da ćemo zaposliti kvalitetne ljude i ovo je prilika da poručim da smo spremni uložiti u njih i da s njima rastemo. Istaknuo bih i da je u zemljama Europske unije teško pronaći kompanije koje rade na tako velikim i jedinstvenim projektima, a Q to jamči”, kaže Ljubić.

Transparentnost je zakon
Rad na globalnim i zanimljivim projektima za najpoznatije brendove, kao i transparentnost, otvoreno komuniciranje sa zaposlenima, i mnogi benefiti koje Q nudi svojim zaposlenima, doveli su do toga da kompanija postane jedna od najpoželjnijih u kojoj mnogi IT stručnjaci žele raditi.

Koliko je zaista dobra u svom poslu govore rezultati i veliki broj nagrada koje je kompanija u pet godina poslovanja osvojila. Svjetska istraživačka agencija za rangiranje IT kompanija Clutch, uvrstila je Q među 15 najboljih web development kompanija u svijetu.

Prema Peakonu, vodećoj svjetskoj platformi za ispitivanje zadovoljstva zaposlenih svrstana je među top 5 posto IT kompanija na svijetu, a protekle dvije godine Q je osvojila i nagradu “Najboljeg poslodavca”. Zbog svog prijateljskog odnosa prema zaposlenima, ova IT kompanija se po mnogo čemu razlikuje i ističe od drugih.

U kompaniji Q vrijedi nepisano pravilo da zadovoljstvo zaposlenih treba biti jednako zadovoljstvu klijenata jer su te dvije stvari u izravnoj korelaciji.

CEO kompanije Filip Ljubić ističe da njihovi zaposleni imaju mogućnost raditi odakle god žele, i nisu striktno vezani za ured. Ono što se u Q prakticira je 100 posto transparentna komunikacija, pa nema zabranjenih tema, čak ni o tome kolika je plaća.

Iako je već poznato da su u IT sektoru primanja visoka, to nije jedino čime Q privlači stručnjake. Osim zarade, kompanija zaposlenima nudi i više od 30 vrhunskih benefita što financijskih, što edukativnih, kao i benefita koji se tiču dobrobiti ljudi.

Da Q agency nije klasična IT kompanija, govori i to što su pored kompetencija i stručnosti, zaposleni trebaju dijeliti vrijednosti kompanije, a to su: “Kreni se brzo”, “Učini više” i “Budi ljubazan” (“Move Fast”, “Do More” i “Be Kind”).

Komentirajte prvi

New Report

Close