Prvi postcovid turisti iz Kine stigli u Srbiju, očekivanja su velika

Autor: Poslovni dnevnik , 24. ožujak 2023. u 07:00
Srbija je prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za kineske državljane/Shutterstock

TOS navodi da su prvi postcovid turisti iz Kine stigli u subotu, 18. ožujka.

Srbija je dom prve grupe turista koji su došli iz Kine nakon korone, odnosno nakon što je Kineska nacionalna uprava za turizam objavila da turističke agencije iz Kine mogu organizirati grupna putovanja u Srbiju, a Nacionalna turistička asocijacija Kine dodijelila Srbiji nagradu pod nazivom “10 destinacija koje je vrijedilo čekati”, objavila je Turistička organizacija Srbije. TOS navodi da su prvi postcovid turisti iz Kine stigli u subotu, 18. ožujka.

“Kina je u 2019. bila na prvom mjestu po dolascima, a na drugom po broju noćenja, a vjerujemo da će se, sukladno novonastalim okolnostima, taj trend nastaviti i u 2023. godini”, navodi se u priopćenju.

Srbija je prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za kineske državljane, a ono što Srbiju čini još atraktivnijom kao destinacijom su dva direktna leta koja danas postoje između Srbije i Kine (za Peking i za Tianjin).

Turistička organizacija Srbije je u kontinuitetu organizovala promotivne aktivnosti i promovirala turističku ponudu Srbije u Kini čak i tokom pandemije, kada turisti nisu mogli da putuju u Kinu ili dolaze iz ove zemlje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close