Prvi čovjek Beograda najavio rješenja za promet

Autor: Poslovni dnevnik , 07. rujan 2022. u 07:00
Aleksandar Šapić /MILAN MARIČIĆ/ATAIMAGES/PIXSELL

Šapić je naveo da će se raditi na završavanju nekih od kapitalnih projekata.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je u emisiji Magazin na Prvom, Prvog programa Radio Beograda, velike infrastrukturne projekte u glavnom gradu u sljedećih pet godina.

Šapić je naveo da će se raditi na završavanju nekih od kapitalnih projekata – obilaznice oko Beograda, novog Savskog mosta s četiri trake, biciklističkom stazom i tramvajskim prugama i na probijanju tunela ispod centra grada, od Ekonomskog fakulteta do Ulice Despota Stefana u dužini od dva kilometra.

Kako je rekao, to će biti jedan od najvećih projekata u posljednjih dvadeset godina jer suštinski, kako je naveo, mijenja sliku grada.

Tvrdi da će to “pročistiti prometna zagušenja i smanjiti gužve za 14%, a pročistiti zrak za 12% i da će potpuno rastereti središte grada”. Govoreći o obilaznici, naveo je da će “obilaznica oko Beograda biti završena do proljeća i na tome se, kako kaže, intenzivno radi.

Problem parkiranja u glavnom gradu je ozbiljan – naveo je Aleksandar Šapić i najavio “izgradnju dvije nove javne garaže – u Vlajkovićevoj i kod dvorane Pinki, a bit će pokrenut i projekt izgradnje privatnih garaža”.

Kako je rekao za RTS, “konačno rješenje svega je metro” i dodao da “kad budu pri kraju radovi na Makišu, odakle kreće prva linija, a to će biti uskoro, onda ćemo o tome više pričati”.

Komentirajte prvi

New Report

Close