Prosvjedi zbog fiskalnih blagajni na tržnicama

Autor: Poslovni dnevnik , 15. travanj 2022. u 08:52
I u Hrvatskoj bilo je pobune zbog fiskalnih blagajni koje su na tržnice uvedene 1. kolovoza 2013./M. Mrkonjić/PIXSELL

Prodavači su na nekoliko sati blokirali neke od najvažnijih beogradskih ulica.

Zbog uvođenja fiskalnih blagajni od 1. svibnja, prodavači na tržnicama prosvjedovali su u Beogradu. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je tročlanu delegaciju predstavnika prodavača na sastanak, izvijestila je Anadolu Agency (AA).

Prodavači su na nekoliko sati blokirali neke od najvažnijih beogradskih ulica. Pred zgradom Radio-televizije Srbije tražili su od javnog servisa izvješće o prosvjedu, kako bi se u javnosti čuli njihovi zahtjevi u vezi s fiskalizacijom.

Više od sat vremena bio je blokiran Brankov most, što je izazvalo velike gužve na drugom središnjem beogradskom mostu Gazela.

Nakon toga, prosvjedna šetnja nastavila se do Vučićeva ureda na Andrićevom vencu, gdje su sudionici stali na 15 minuta i ponovili zahtjev za ukidanjem zakona koji ih obvezuje na posjedovanje fiskalnih blagajni.

Prosvjed je završio blokadom Trga Slavija, jednom od najvećih prometnih čvorišta u Beogradu. Smatraju da bi uvođenje fiskalnih kasa značilo prestanak njihova rada jer takve uvjete smatraju neodrživim.

Ministar financija Siniša Mali izjavio je da “reda mora biti” i da je prodaja na tržnicama bez izdavanja fiskalnog računa zapravo primjer nelojalne konkurencije onima koji takvu robu prodaju u trgovinama.

Komentirajte prvi

New Report

Close