Potpisan ugovor o kupovini jedne od najpoznatijih poslovnih zgrada na Balkanu

Autor: Poslovni dnevnik , 22. ožujak 2023. u 07:00
Nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora počinje teći rok od 15 dana za uplatu 2,4 milijarde dinara/Shutterstock

Moguće je plaćanje u ratama, s tim da se posljednja rata mora uplatiti do roka koji počinje 21. ožujka.

Kompanija Eureka bar potpisala je ugovor o kupovini tornja Geneks, za 2,4 milijarde dinara, koliko je ponudila na javnom nadmetanju 6. veljače, potvrđeno je za Biznis.rs.

Portal Biznis.rs navodi da to ne znači da je poznata poslovna zgrada na Novom Beogradu dobila nove vlasnike, jer će se to dogoditi kada Eureka barem u potpunosti isplati kupoprodajnu cijenu.

Prema pravilima javnog nadmetanja Agencije za licenciranje stečajnih upravitelja (ALSU), nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora počinje teći rok od 15 dana za uplatu 2,4 milijarde dinara ili nešto više od 20 milijuna eura.

Moguće je plaćanje u ratama, s tim da se posljednja rata mora uplatiti do roka koji počinje 21. ožujka, potvrđeno je za Biznis.rs.

To znači da će se sudbina cijele transakcije znati najranije 4. travnja. Podsjetimo, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora za poslovni dio Genex tornja došlo je nakon neuspješnog javnog nadmetanja u travnju 2021. i dva neuspješna javna nadmetanja 2022., kada nije bilo zainteresiranih za kupnju imovine ” Generalexport – u stečaju”, odnosno poznata jugoslavenska tvrtka “Genex”.

Početna cijena poslovnog dijela Genexove kule kretala se od 2,09 milijardi dinara u svibnju 2022. do 834 milijuna dinara, s koliko je sedam sudionika počelo nadmetanje na aukciji 6. veljače.

Komentirajte prvi

New Report

Close