Potpisan memorandum, gradi se logistički centar u Batajnici

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2023. u 06:59

Novim projektom Pošta Srbije zaokružit će ponudu usluga.

Pošta Srbije potpisala je memorandum o suradnji s Mobtel-PTT-om i PMC-inženjeringom u realizaciji projekta izgradnje poslovno-tehnološkog objekta za potrebe Pošte u Batajnici, piše eKapija. Memorandum su potpisali direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, direktor Privrednog društva Mobtel-PTT Miloš Ružić i direktor PMC-inženjering Saša Ljubinković.

Zemljište od 23 hektara

Kako je naveo Đorđević, u neposrednoj blizini logističkog centra u Zemunu bit će izgrađen novi logistički centar s mnoštvom funkcionalnih hala i mogućnosti. Prema njegovim riječima, izgradnjom ovog centra, Pošta Srbije zaokružit će svoje usluge, budući da će pored logističkih, pružati i usluge skladištenja i isporuke robe na adresu, navodi se na stranici Pošte Srbije.

“Verujem da će u sljedećih desetak godina to biti moderan logistički centar koji će pružati ne samo klasična skladištenja robe, već će imati mogućnost i skladištenja robe koja zahtijeva određena hlađenja i možda i bescarinsku zonu zbog blizine Dunava”, rekao je v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević tim povodom naglasivši da je to prvi put da se samo za potrebe Pošte gradi logistički centar i da će u tome imati podršku Vlade Srbije.

“Pošta Srbije bi trebala u Batajnici, odnosno blizu našeg logističkog centra u Zemunu, dobiti veliko zemljište. Na taj način mogla bi pružati i logističko-skladišnu uslugu, a s tim paralelno i uslugu isporuke robe koja bi bila isporučena na adresu”, pojasnio je Đorđević. Kako je naglasio, riječ je o zemljištu od 23 hektara, a za realizaciju projekta izabrani su pouzdani partneri, odnosno državne kompanije.

“Traženje partnera upravo se završava na najsigurniji način kada izaberete državnu kompaniju. Svatko je našao sebe u ovome, a profit u svemu treba imati i država, odnosno Pošta, kao i Mobtel i PMC”, dodao je Đorđević.

Financiranje izgradnje

Memorandumom o suradnji predviđeno je da Mobtel-PTT kao povezano pravno lice, sudjeluje u financiranju izgradnje objekta, čime će ostvariti pravo na korištenje dijela budućeg objekta, dok će PMC osigurati usluge istraživanja i razvoja u području projektiranja i organizacije izgradnje objekta.

U Batajnici je inače smješten i intermodalni terminal kao dio logističkog centra Beograd, a čija je gradnja počela u studenom 2020. godine nakon nekoliko godina iščekivanja i mnogobrojnih najava. Grad Beograd je dao zemljište, a sebe je u startu definirao kao suvlasnika zajedno s Vladom Srbije. Suvlasnik je i 15% preduzeća Logistički centri Srbije, navedeno je na službenoj stranici Grada Beograda.

Komentirajte prvi

New Report

Close